Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Politievoorlichting Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

21 juli 2004

onderwerp: zoektocht met happy end

Een zoektocht naar een vermiste Brummense kleuter (5 jaar) kende vanavond en happy end. Hij werd samen met een vriendje (7 jaar) op blote voeten en al babbelend door een brandweerman aangetroffen. Ze waren zich van geen kwaad bewust en inmiddels op weg naar huis!

Rond 19.20 uur werd de vermissing van een vijfjarig jongetje aan de regionale meldkamer doorgegeven. De moeder en omwonenden waren al geruime tijd aan het zoeken.

Toen kort daarop bij een vijver in het centrum van Brummen de laarsjes en sokken van het kind werden gevonden werden naast de politie ook de brandweer en ambulancedienst gewaarschuwd. Brandweerlieden van het Brummense korps en 4 duikers van de Zutphense brandweer doorzochten een vijver in park het Goor.

Tijdens de zoektocht bleek dat het knaapje waarschijnlijk met een vriendje op pad was, want bij het spoorwegstation waren twee kinderen, waarvan één op blote voeten, weggestuurd.

De zoektocht verplaatste zich richting het station en rond 20.45 uur trof een brandweerman beide kinderen al babbelend aan op weg naar huis. Ze waren zich van geen kwaad bewust en konden weer met hun verontruste moeder herenigd worden.

Eind goed, al goed !

---- --