Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


21 juli 2004


Onderwerp: hennepkwekerij in kelder


De politie Apeldoorn heeft vandaag bij een bedrijf aan de Krimweg in Hoenderloo in een weggewerkte kelder een professionele hennepkwekerij ontmanteld. Een 42-jarige man uit die plaats werd aangehouden. Naast de kwekerij werden er ook twee van diefstal afkomstige auto's aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


De kwekerij was verdeeld in twee ruimten waar in totaal 440 bijna oogstrijpe planten stonden. De kwekerij werd ontmanteld en na overleg met de officier van justitie in Zutphen werden de planten en bijbehorende goederen (onder andere lampen en filters) opgehaald en vernietigd.


Op het terrein werden ook twee auto's aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. Deze zijn veilig gesteld voor nader onderzoek door de politie.


Ook werd een splinternieuw aggregaat met bekisting eromheen aangetroffen en in beslag genomen. In een loods werd onder een caravan een doos illegaal vuurwerk aangetroffen ook deze spullen werden in beslag genomen.


Bij de politieactie waren 12 agenten betrokken en assisteerden stadswachten met het ontmantelen van de kwekerij. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.


Einde bericht



---- --