Openbaar Ministerie

Persberichten

21 juli 2004

Verdachte vast voor mogelijke voorbereiding aanslag

Op 30 juni is in Rotterdam een 17-jarige jongeman aangehouden die wordt verdacht van voorbereidingshandelingen voor een aanslag. De man werd aangehouden vanwege zijn vermoedelijke betrokkenheid bij een overval op een supermarkt in Rotterdam. De doorzoeking van zijn woning gaf de politie aanleiding tot de verdenking van het voorbereiden van een aanslag.
De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam beval op 8 juli de gevangenhouding van de 17-jarige. Het onderzoek naar de mogelijke voorbereiding van een aanslag wordt uitgevoerd door de politie Rotterdam-Rijnmond en de Nationale Recherche. Het staat onder leiding van het Landelijk Parket in samenwerking met het Openbaar Ministerie in Rotterdam.
De gewapende overval op de supermarkt aan de Mathenesserdijk vond plaats op 8 april van dit jaar. Daarbij werd een 22-jarige Amsterdammer op heterdaad aangehouden door een politieman in burger. De Amsterdammer is inmiddels veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens de overval en het bezit van vuurwapens.