Ingezonden persbericht


Persbericht

Geest en Grond, culturele planologie in de Duin- en Bollenstreek juli 2004

Zomertentoonstelling Geest en Grond in RAP Architectuurcentrum Leiden 21 juli - 21 augustus 2004

Voor wie de tentoonstelling in Lisse heeft gemist, deze zomer zijn in RAP Architectuurcentrum in Leiden alle 123 innovatieve voorstellen van de internationale ideeënprijsvragen Bulb & Breakfast, Het gewenste landschap en Nieuw erfgoed van Geest en Grond te zien naast een foto-essay van fotografe Dieuwertje Komen over de Duin- en Bollenstreek en de documentaire Huiskamers en bolwerken van Jennifer Petterson.

Finissage 21 augustus 17.00 uur
De tentoonstelling Prijsvragen Geest en Grond wordt op zaterdag 21 augustus om 17.00 feestelijk afgesloten. Hans Venhuizen, conceptmanager van Geest en Grond geeft een presentatie over het vervolgtraject, de uitwerking van de winnende voorstellen op concrete locaties in de Duin- en Bollenstreek. Aansluitend wordt de documentaire Huiskamers en bolwerken vertoond, een indringend portret van de streek door Jennifer Petterson. Geest en Grond heeft voor de inventarisatie van de streek naast kunstopdrachten ook fotografe Dieuwertje Komen uitgenodigd om naar eigen inzicht een foto-essay te maken. Een selectie van haar foto s wordt in RAP Architectuurcentrum tentoongesteld en geeft samen met de documentaire een beeldende visie op de streek.

www.geest-en-grond.nl / publicaties
Bij de tentoonstelling is een publicatie verschenen over de prijsvraagfase van Geest en Grond waarin de prijsvraagopgaven, het juryrapport, de winnende en overige ontwerpen zijn opgenomen. Meer informatie over de prijsvragen, kunstopdrachten en andere activiteiten van Geest en Grond is te vinden op onze website.

RAP Architectuurcentrum
Nieuwstraat 33
2312 KA Leiden
Open: woensdag t/m vrijdag 13.00-17.00 uur, zaterdag 11.00 - 17.00 www.rapsite.nl

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectbureau Geest en Grond, Mariëtte Maaskant email info@geest-en-grond.nl of t 06-22960245 / t 0252 421112 (di & wo 10.00-18.00 uur)

Met een twee jaar durend programma dat bestaat uit publieksdebatten, gesprekken met specialisten, kunstprojecten, vervolgopdrachten, drie prijsvragen en de implementatie van kansrijke ontwerpen streeft Geest en Grond naar innovatieve voorstellen die aantonen hoe bestaande cultuurhistorische, regionale en sociale kwaliteiten de ruimtelijke inrichting van de Duin- en Bollenstreek kunnen aansturen en versterken. Met de prijsuitreiking is het project in de implementatiefase gekomen, waarin de beste ontwerpen op concrete locaties worden uitgewerkt.

Geest en Grond is een project van het Erfgoedhuis Zuid-Holland, hoofdfinancier is de Provincie Zuid-Holland. Geest en Grond wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur op grond van de Regeling Projectsubsidies Belvedere. De prijsvragen worden mede mogelijk gemaakt door het Pact van Teylingen. Conceptontwikkeling en realisatie: Bureau Venhuizen