Politie Drenthe

Woensdagmorgen

HOOGEVEEN 21-07-2004

Succesvolle zoektocht politie
EELDE De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het rijbewijs ingevorderd van een 32 jr. inwoner van Hoogeveen. De man reed op de A-28 ter hoogte van Eelde met zijn auto in de sloot en ging er daarna, samen met zijn passagier, lopend vandoor. De gewaarschuwde politie startte een zoektocht en trof de beide mannen aan in een eiland langs de snelweg. De bestuurder had gedronken. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau werd een alcoholgehalte vastgesteld van 1,7 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. Zijn 33 jr. passagier uit Hoogeveen raakte bij het ongeval licht gewond in het gezicht.

Bromfietser onder invloed
EMMEN Op de Statenweg in Emmen controleerde de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 41 jr. bromfietser uit die plaats. De man had gedronken en werd daarom aangehouden. De ademanalyse toonde een alcoholgehalte aan van 1,3 promille.

Verdachten fietsendiefstal aangehouden
ASSEN Op aanwijzing van een getuige hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag op de Ceresstraat in Assen drie jongens en een meisje van 17 t/m 25 jr. aan. Het viertal wordt verdacht van diefstal van meerdere fietsen. Een getuige zag de jongeren op het Apollopad bezig met een slijptol en waarschuwde de politie. De slijptol is in de omgeving teruggevonden. De politie nam drie fietsen in beslag omdat het vermoeden bestaat dat deze gestolen zijn. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Flatscreens weg na inbraak
EMMEN Uit een kantoorgebouw aan de Boermarkeweg in Emmen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag meerdere flatscreens gestolen. Men drong het pand binnen door een ruit te vernielen.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 08.00 uur.
Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.
info@politie-drenthe.nl