ASCOM NIRA

Samenwerkingsovereenkomst Ascom Nira en Falck Alarmcentrale

Amsterdam, 21 juli 2004

Ascom Nira en Falck Alarmcentrale tekenen samenwerkingsovereenkomst voor sociaal alarmeringsconcept

Woensdag 14 juli 2004 hebben Ascom Nira en Falck Alarmcentrale een overeenkomst getekend voor het sociaal alarmeringsconcept. Beide organisaties spraken hiermee de intenties uit voor een intensieve samenwerking op het gebied van personenalarmering, alarmafhandeling en opvolging.

Ascom Nira, leverancier van communicatie- en beveiligingsoplossingen en Falck, dienstverlener in beveiliging en bewaking, bieden onder andere woningbouw- en zorginstellingen een integrale veiligheidsoplossing voor (oudere) zelfstandig wonenden. Met één druk op de knop kunnen zij alarm slaan als ze acute medische klachten hebben, gevallen zijn of om een andere reden in nood verkeren. Hierdoor kunnen zij zolang mogelijk op zichzelf blijven wonen.

Concept
Het is een trend langer zelfstandig te wonen, terwijl hulp onder handbereik is. Ascom Nira stelt zelfstandig wonenden in staat met een communicatie-unit, via de bestaande telefoon infrastructuur, alarm te staan. De communicatie-unit schakelt diverse communicatiemiddelen als de intercom, een valdetector, een rookmelder en een zitbeveiliging aan op de alarmcentrale.

Alarmeringen die door de communicatie-unit van Ascom Nira worden afgegeven, komen binnen bij het Emergency & Care Centre van Falck Alarmcentrale. Bij dergelijke alarmen worden van te voren, vaak in overleg met familie en zorgverleners, vaste actieprotocollen vastgelegd.

Ascom Nira
Ascom Nira is een systeemleverancier die totaalconcepten levert op het gebied van communicatie en beveiliging. Er wordt veel waarde gehecht aan een hoge graad van dienstverlening, waarbij wij beginnen bij het herkennen van de echte behoeften van de klant en deze vervolgens vertalen naar een passende oplossing. Ascom Nira richt zich op voorspoedige en efficiënte implementatie van deze oplossing. Eenmaal geïmplementeerd zorgen wij preventief, maar ook correctief dat het systeem altijd blijft functioneren. Wij zoeken continu naar verbetermogelijkheden voor onze klanten en ook voor onze eigen organisatie en zetten deze consequent om in acties.

Ascom Nira biedt in Nederland werk aan ruim 300 mensen. Ascom Nira levert sinds 1947 communicatie- en beveiligingssystemen voor zowel bedrijven als instellingen en heeft hierin een bepalende positie opgebouwd. Ascom Nira heeft een jaaromzet van 45 miljoen EURO.

Falck Alarmcentrale
Falck Alarmcentrale is de spin in het web bij alarmen, calamiteiten, hulpverlening en noodsituaties. Met twee zeer geavanceerde alarmcentrales bewaakt Falck op afstand de veiligheid van vele duizenden bedrijven, instellingen, overheidsorganisaties en particulieren in heel Nederland.

De alarmcentrale voldoet aan de kwaliteitseisen volgens de Regeling Kwaliteitsbeoordeling Particuliere Alarmcentrales van de Stichting Kwaliteitsborging Preventie, onderdeel van het Nationaal Centrum voor Preventie, en is derhalve gerechtigd de titel 'Gecertificeerd Particuliere Alarmcentrale' te voeren.

Falck Alarmcentrale (onderdeel van Falck Nederland) maakt deel uit van Group 4 Securicor, de grootste beveiligingsorganisatie in de wereld. Falck Nederland biedt een veelomvattend, samenhangend pakket producten en diensten, waaronder risicoanalyses, elektronische beveiliging, mobiele surveillance, receptiediensten, mensbewaking, advies, preventie, opleiding en training.

---


----