AutoRai

21-7-2004

Volvo steunt Olympische zeilers

Volvo ondersteunt de Olympische missie van Starzeilers Mark Neeleman en Peter van Niekerk. Het vervoer van het team naar Athene per Volvo V70 wordt mogelijk gemaakt door Volvo Cars Nederland.

Starzeiler Mark Neeleman is bezig met zijn vijfde Olympische campagne. In Sydney was de 44-jarige Reeuwijker goed voor een zesde plaats, maar voor Athene wordt hij gezien als een belangrijke kanshebber op het eremetaal. Voor het vervoer van boten, materiaal en team was Neeleman op zoek naar geschikt vervoer. In Volvo Cars Nederland vond hij een passende sponsor. De importeur uit Beesd stelde een Volvo V70 ter beschikking. Als hoofdsponsor van de Volvo Ocean Race heeft het automerk al een hechte band met de zeilwereld. Als vervolg daarop breidt Volvo nu ook in Nederland de zeilactiviteiten uit.

Volvo en zeilen
De zeilsport sluit perfect aan op de waarden van het Volvo merk: veiligheid, kwaliteit en zorg voor het milieu. Volvo is hoofdsponsor van de belangrijkste zeilrace op open water: de Volvo Ocean Race. De volgende editie van deze zeilrace rond de wereld gaat in november 2005 weer van start, met deze keer zelfs twee Nederlandse zeilschepen van ABN AMRO. In Nederland is Volvo momenteel al hoofdsponsor van de Sneekweek, sponsor van de HISWA, de SPA Regatta, Yngling Club Holland, het Volvo EK Yngling en het Nationaal Jeugdzeilplan.