AutoRai

21-7-2004

Suzuki gooit diesel in de strijd

Suzuki is een waar dieseloffensief begonnen. Vorig jaar al werden de nieuwe dieselversies van de Grand Vitara, Wagon R+ en Ignis op de markt gebracht. Begin dit jaar volgden de Wagon R+, de Ignis en de Jimny. De komst van de Suzuki Liana Diesel rondt het traject af. Vrijwel alle modellen van Suzuki zijn nu leverbaar met een dieselmotor. Op het gebied van betrouwbaarheid en duurzaamheid vormen deze motoren de absolute top.

Alle Suzuki-modellen (met uitzondering van de Alto) zijn nu leverbaar met een dieselmotor. Suzuki heeft gekozen voor motoren met de allernieuwste technieken. Alle dieselversies worden aangedreven door een commonrail dieselmotor. Deze techniek is het neusje van de zalm, waardoor het rendement van de motoren optimaal is en ze dus uiterst economisch met brandstof omspringen. Dit resulteert in hoge prestaties en een laag brandstofverbruik. Wanneer deze aantrekkelijke eigenschappen bij de toch al goede rijkwaliteiten van de Wagon R+, de Ignis en de Liana worden opgeteld, is de conclusie dat deze autos een slimme, economische keuze zijn.

Extra prestaties in terrein
Ook de stoere Jimny en de veelzijdige driedeurs- en vijfdeursuitvoering van de Grand Vitara zijn voorzien van een dieselmotor met commonrail techniek. De bijzondere Grand Vitara XL-7 is eveneens leverbaar met moderne dieselkracht. Bij deze terreinautos voegen de dieselmotoren nog een plezierige eigenschap toe: behalve een spaarzaam brandstofverbruik en vlotte prestaties op de verharde wegen, komt het hoge koppel dat karakteristiek is voor een dieselmotor de terreincapaciteiten zeer ten goede. Bovendien is de hoge trekkracht al bij een laag toerental beschikbaar. Ook bij het trekken van een forse aanhangwagen blijken de voordelen van de moderne dieseltechniek.

Kortom, de dieselmodellen van Suzuki sluiten helemaal aan bij het streven van het merk om plezierig rijdende autos te bouwen die zuinig zijn in gebruik en daarom voordelig zijn om te rijden.

25TH Anniversary-pakket
Uiteraard is ook op alle dieselmodellen van Suzuki de 25TH Anniversary-aanbieding van kracht. Omdat het dit jaar 25 jaar geleden is dat Suzuki de eerste personenautos op de Nederlandse markt bracht, is er een feestelijk geprijsd pakket extras samengesteld, met onder meer een navigatiesysteem, een uitlaatsierstuk en achteruitrijsensoren. Het geheel wordt afgerond met een speciale 25TH Anniversary-mattenset en -badges.