Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 21 juli 2004

* GEWONDEN BIJ OVERVAL CAFÉ
ROTTERDAM - Woensdagmorgen rond half één werd door vier mannen, waarvan er één was gewapend met een vuurwapen, een overval gepleegd op een café aan de Maaskade. Tijdens de overval werden de 61-jarige café-eigenaar en twee nog aan het gelag zittende bezoekers mishandeld en ontdaan van hun portemonnees. Tevens werd een nog onbekend geldbedrag uit de kassa weggenomen, waarna de overvallers de zaak weer verlieten.
De 61-jarige café-eigenaar liep letsel aan zijn lip op, terwijl twee bezoekers, Rotterdammers van 58 en 60 jaar, door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond naar het MCRZ-Zuiderziekenhuis werden vervoerd voor behandeling aan neus- en oogletsel.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd dinsdagmiddag door politiepersoneel van het district De Noordhoek een onderzoek ingesteld in twee woningen in de Van der Sluysstraat. In beide woningen bleken hennepkwekerijen de penetrante geur te veroorzaken. In totaal werden 300 hennepplanten en ruim 10 kilo net geoogste toppen aangetroffen, in beslag genomen en later vernietigd.
Tevens bleek dat er met de elektriciteitsmeter was geknoeid. Naar de eigenaar van de kwekerijen, die niet thuis was, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* MAN MAAKT VAL VAN DAK
ROTTERDAM - Dinsdagavond kort na zes uur viel een zestigjarige man uit Bergschenhoek van het dak van een woning aan de Bergse Linker Rottekade. Het slachtoffer verrichtte daar werkzaamheden aan het huis van een familielid en kwam door nog onbekende oorzaak ten val en viel van het dak af.
Personeel van de Medische Urgentiehelikopter en AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond stabiliseerden het slachtoffer dat vervolgens met onder meer nekletsel naar het Sint Franciscus Gasthuis werd vervoerd.


* STRAATROVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Dinsdagavond kort na middernacht werd een 31-jarige Rotterdammer bij het Museumpark beroofd van zijn handtelefoon. Het slachtoffer werd daarbij bedreigd met een mes, maar zag kans dit aan de berover te ontfutselen en achtervolgde hem vervolgens. Op de 's-Gravendijkwal troffen politiemensen beide mannen aan. De 31-jarige Rotterdammer werd met snijwonden aan zijn handen voor behandeling naar het nabijgelegen Erasmus Medisch Centrum gebracht, terwijl de berover, een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, voor nader verhoor en onderzoek werd ingesloten.


* ZES VUURWAPENS, ZO'N ACHTHONDERD GRAM COCAÏNE EN TWINTIGDUIZEND

EURO IN BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - Donderdag wordt een 36-jarige Rotterdammer voorgeleid aan de Officier van Justitie, nadat de man maandagmorgen j.l. in zijn woning aan de Diepenhorst door rechercheurs van het district Zuid was aangehouden. De politiemensen hadden in de woning op grond van de Wet Wapens en Munitie een onderzoek ingesteld. Tijdens de doorzoeking van de woning werden zes vuurwapens, zo'n achthonderd gram cocaïne, een geldbedrag van in totaal twintigduizend euro en een grote hoeveelheid patronen aangetroffen en in beslag genomen.


* CHAUFFEUR KOMT OM HET LEVEN BIJ KANTELEN VRACHTWAGEN

ROTTERDAM - Woensdagmorgen rond zes uur kantelde een Belgische vrachtwagen op de afrit Prins Alexander op de oostbaan van de Rijksweg A16. Tijdens dit ongeval kwam de nog onbekende bestuurder om het leven. De afrit naar Prins Alexander werd afgesloten voor alle verkeer, waarna de Technische Ongevallen Dienst een nader onderzoek instelde naar de oorzaak van dit ongeval. Door Rijkswaterstaat werd de lading van de vrachtwagen, zakken met kunststofkorrels, afgevoerd en werd de vangrail gerepareerd. De gekantelde vrachtwagen zal na ochtendspits worden weggetakeld.

Middaguitgave dinsdag 20 juli 2004

* MAN IN WONING OVERVALLEN
SPIJKENISSE - Dinsdagochtend omstreeks drie uur werd een 21-jarige man in zijn woning in de Neptunusstraat overvallen. Het slachtoffer stond op het punt om naar zijn werk te fietsen, toen hij bij de portiekdeur door een onbekende man werd vastgepakt. Onder bedreiging van een vuurwapen moest de man terug naar zijn woning, waar drie mannen zijn woning doorzochten. Met onder meer een dvd-speler en de fiets van de 21-jarige man gingen de drie overvallers er vandoor.
De politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar getuigen van deze overval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district De Eilanden via telefoonnummer 0900-8844.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN BLOEMHOF
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster en het district Zuid hielden dinsdagochtend en -middag een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Bloemhof Noord en de Dordtselaan. Tussen negen en vijf uur werden 205 personen op straat gefouilleerd en 22 auto's gecontroleerd. Twee personen werden aangehouden waarvan één op grond van de Opiumwet en één voor diefstal/heling. In beslag genomen werden zeven steekwapens en diverse hoeveelheden drugs.

Ochtenduitgave dinsdag 20 juli 2004