Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht 21-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanhouding na straatroof

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 juli werd een verdachte na een straatroof aangehouden.

Rond 01.00 uur bevond een 24-jarige vrouw uit Amersfoort zich op het Neptunusplein. Daar pakte een man haar tas beet, gaf de vrouw een duw en ging er met haar tas vandoor.

Meerdere politie-eenheden stelden aan de hand van het signalement een onderzoek in. Daarbij zagen zij de verdachte, een 21-jarige man uit Amersfoort, op de Hogeweg lopen. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij bleek de tas niet meer bij zich te hebben. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Vrouw gewond

LEUSDEN Op dinsdagavond 20 juli raakte een vrouw gewond bij een valpartij.

Rond middernacht liep een 49-jarige vrouw uit Leusden over de Reehoeve. Mogelijk doordat de vrouw daarvoor enige alcohol had genuttigd, kwam zij ten val en viel met haar hoofd op een stoeprand. Zij liep letsel aan haar hoofd op en werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Op dinsdag 20 juli werd een winkeldief door twee parkeercontroleurs aangehouden.

Rond 21.00 uur liepen twee parkeercontroleurs op de Arnhemseweg. Daar werden zij aangesproken door een medewerker van een winkel. De medewerker wees hen op een man en vertelde dat hij zojuist enkele flessen drank uit de winkel had gestolen. De controleurs hielden de verdachte, een 18-jarige jongeman uit Amersfoort, aan en droegen hem even later aan de politie over.

De verdachte is in het politiebureau gehoord en bekende de diefstal. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij werd even na middernacht heengezonden.

Fietsendief aangehouden

WOUDENBERG Afgelopen dinsdagmiddag 13 juli hebben twee politiesurveillanten een veelpleger aangehouden.

De 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats reed op de Voorstraat in Woudenberg op een opvallend nieuwe fiets. Bij het zien van de politiesurveillanten fietste de man snel een steegje in. Daar kon de bekende van de politie worden aangehouden. Bij verhoor op het politiebureau bekende de man de fiets te hebben gestolen. De man heeft een proces-verbaal gekregen. De fiets is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenares.

Dure messenslijper actief LEUSDEN Afgelopen weekend is in Leusden een messenslijper actief geweest die wel erg veel geld vroeg voor zijn klus. Zowel op vrijdag 16 juli als op zaterdag 17 juli rond het middaguur kwam een man die zich voordeed als een scharensliep bij twee adressen in Leusden aan de deur. Het ging daarbij om woningen aan De Smidse en Weerdenburg. Nadat de klus was geklaard kreeg de man betaald, maar hier nam hij geen genoegen mee. De gedupeerden betaalden uiteindelijk 50 euro en 62,50 euro voor het slijpen van enkele messen. In beide gevallen hebben de benadeelden het voertuig van de scharensliep niet gezien. Het is verstandig indien gebruik wordt gemaakt van de diensten van een scharensliep vooraf een duidelijke prijsafspraak te maken (zoveel per geslepen mes OF zoveel voor het totale aantal te slijpen messen). Geef de messen pas mee indien die prijs is vastgesteld en betaal daarna niets meer dan het afgesproken bedrag.

De scharensliep in kwestie was een blanke man, hij sprak accentloos Nederlands, was tussen de 30 en 40 jaar oud, had netjes geknipt haar en een iets gezet postuur.