Gemeente Waterland


foto: riool Het is de bedoeling om komend voorjaar een begin te maken met de renovatie van Ringshemmen in Monnickendam (fase 1). In de eerste fase gaat het om de straten Splitshoorn, Lameroen, Dissel, Fuik en Elger.

Bij het renoveren van de woonwijk zullen de volgende werkzaamheden worden verricht:


* Het vernieuwen van de gemeentelijke riolering
* Het waarnodig vervangen van kabels en leidingen van de nutsbedrijven

* Het aanpassen van de openbare verlichting
* Het ophogen van straten, pleinen en groenstroken
* Het herbestraten van straten, pleinen en paden
* Het inrichten van de wijk volgens het duurzaam veilig-principe
* Het aanbrengen van beplantingen

* Het (her)inrichten van speelterreinen

Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk vanwege het ophogen van de wijk, waarbij de bovengrondse en ondergrondse infrastructuur wordt aangepast.

Inloopavond
Wanneer u dat wenst kunt u nader over de werkzaamheden worden geïnformeerd. Hiervoor is een inloopavond georganiseerd op donderdag 19 augustus tussen 18.00 en 20.00 uur in het gemeentehuis aan de Pierebaan in Monnickendam. Van de werkzaamheden liggen tekeningen ter inzage en u kunt vragen stellen aan medewerkers die bij de voorbereiding en uitvoering betrokken zijn.

Uw wensen
In december 2003 zijn de bewoners van voornoemde straten al geïnformeerd over de werkzaamheden. Hierbij is tevens een enquête gehouden met betrekking tot de wensen en suggesties van de betrokkenen. Hartelijk dan voor uw betrokkenheid! De vele reacties die zijn binnengekomen zijn waar mogelijk reeds verwerkt in de planvorming.

Vragen
Voor antwoord op uw vragen omtrent de werkzaamheden kunt u contact opnemen met bureau Openbare Werken van de gemeente Waterland, de heer Klaas Boot 0299-658578 of k.boot@waterland.nl .