HOGESCHOOL INHOLLAND

Convenant tussen Hogeschool INHOLLAND en welzijnsorganisaties

Persbericht

21 juli 2004

Samenwerking tussen Hogeschool INHOLLAND en welzijnsorganisaties in Den Haag en Zoetermeer:

Drie welzijnsorganisaties betrokken bij sociaal onderwijs INHOLLAND Den Haag

DEN HAAG - De School of Social Work van Hogeschool INHOLLAND Den Haag heeft deze week een samenwerkingsovereenkomst getekend met drie grote welzijnsorganisaties uit Den Haag en Zoetermeer. De stichtingen Welzijn Escamp, Welzijn Laak en Bovos Zoetermeer gaan zich samen met Hogeschool INHOLLAND richten op het versterken van het onderwijs en competentieverwerving door studenten in het werkveld. Het doel is intensief van elkaar te leren en elkaar ten behoeve van de regio te versterken.

Met dit samenwerkingsconvenant is vastgelegd dat de partijen gedurende een periode van drie jaar intensief gaan samenwerken. Hierbij hebben de partijen een aantal doelen voor ogen. Het op een hoogwaardig niveau houden van het opleidingsaanbod, dat aansluit bij de praktijk en haar behoeften. Hierdoor leidt Hogeschool INHOLLAND potentiële werknemers op die beschikken over de door Escamp, Laak en BOVOS gewenste competenties. Een ander doel is het vergroten en vastleggen van de kennis over welzijnswerk en sociaal werk, zowel bij aankomende studenten als in de regio.

Welzijn Escamp, Welzijn Laak en BOVOS Zoetermeer verzorgen jaarlijks een aantal stageplaatsen voor stagiaires van Hogeschool INHOLLAND. Daarnaast gaan de instellingen een aantal gastcolleges verzorgen op het gebied van welzijn en sociaal werk, zowel ten aanzien van de inhoud als de bedrijfsvoering. Daarnaast zullen de drie instanties participeren in een Beroepenveldcommissie. De missie en visie, producten en diensten en functies en taken van deze organisaties vormen zodoende een reële leeromgeving voor studenten.

Daarnaast bieden Welzijn Ecamp, Welzijn Laak en BOVOS Zoetermeer gerichte en specifieke arrangementen aan van activiteiten, projecten en opdrachten waar studenten Social Work hun competenties in de praktijk kunnen verwerven. Het competentiegericht denken en werken staat ook bij Welzijn Escamp, Welzijn Laak en BOVOS Zoetermeer centraal en sluit zodoende naadloos aan op de ontwikkelingen binnen Hogeschool INHOLLAND. Dit samenwerkingsconvenant biedt de mogelijkheid in de keuken van de ander te kijken en van elkaar te leren. Dat moet uiteindelijk voor studenten Sociaal Werk en het welzijnswerk in de regio Den Haag en Zoetermeer winst opleveren.

einde persbericht

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u bellen met: Donatello Piras, 06 5498 0998. Email: Donatello.Piras@INHOLLAND.nl

21 jul 04 10:51