Politie Groningen

Persberichten woensdag 21 juli 2004

Provincie Groningen 21-07-2004 -

Groningen: alcomobilist moet rijbewijs inleveren
Een 20-jarige automobilist uit Groningen moest dinsdagnacht zijn rijbewijs inleveren, nadat hij op de Stationsweg in Groningen was betrapt op het rijden onder invloed. Hij bleek ruim 1.3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: gestolen auto botst tegen boom
De politie is op zoek naar een onbekende bestuurder die dinsdagavond omstreeks 18.45 uur met een gestolen auto tegen een boom is gebotst aan het Vooronder in de Groninger wijk Lewenborg. De auto was in de nacht ervoor gestolen vanaf de Zagerij in Groningen. De bestuurder vluchtte meteen na de botsing weg. Het is niet bekend of hij gewond is. Het gaat vermoedelijk om een blanke jongen tussen de 17 en 20 jaar oud. Hij droeg een wit shirt, een donkere broek en een donker petje. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau Oost (Kardinge), telefonisch te bereiken onder 0900-8844 (lokaal tarief).

Appingedam, Feerwerd: verkeerscontroles
Op de N33 in Appingedam heeft de politie dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werd van 1287 voertuigen de snelheid gemeten. Zevenenvijftig bestuurders overschreden de maximumsnelheid van 80 km per uur. Tijdens een snelheidscontrole op de Aduarderdiep in Feerwerd heeft de politie dinsdagochtend 123 voertuigen gecontroleerd. Dertien automobilisten overschreden de maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg
104 km per uur.

Muntendam: agressieve automobilist onder invloed aangehouden De politie heeft dinsdag omstreeks middernacht een 27-jarige automobilist uit Muntendam aangehouden. De automobilist werd voor het eerst gesignaleerd op de F.J. de Zeestraat in Veendam. Hij reed met hoge snelheid, hetgeen aanleiding was om hem te gaan controleren. Toen de politieagenten hem een stopteken gaven, verhoogde hij zijn snelheid. Tevens slingerde hij van links naar rechts over de rijbaan. Via het Beneden Westerdiep ging het uiteindelijk richting zijn woonplaats. Op de Middenweg in Muntendam bracht hij zijn voertuig tot stilstand. Hij begon in het eerste contact met de politieagenten meteen te schelden en te dreigen. Toen hij weigerde mee te gaan naar het politiebureau en zich hevig verzette tegen de aanhouding werd hij gepepperd. Daarna konden de boeien worden aangelegd en werd hij overgebracht naar het politiebureau. Daar bleef hij dreigen en tegenwerken. Ook wilde hij niet meewerken aan een onderzoek naar het alcoholgehalte in zijn bloed. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Nieuw Beerta, Winschoten: 588 wietplanten in beslag genomen In een woning aan de Hoofdweg in Nieuw Beerta heeft de politie dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in de garage. Het ging om 484 planten. De planten en groeimiddelen zijn vernietigd. De eigenaar van de kwekerij moet nog worden verhoord. In een woning aan de Rijnstraat in Winschoten heeft de politie dinsdagmiddag een kwekerij aangetroffen. Op de zolderverdieping hield de 46-jarige bewoner 104 planten. De planten en groeimiddelen zijn vernietigd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Appingedam,Leens,Ulrum: snelheidscontroles
Op de Woldweg in Appingedam heeft de politie dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werd van 803 voertuigen de snelheid gemeten. Zeventien bestuurders overschreden de maximumsnelheid van 50 km per uur. Tijdens een snelheidscontrole op de N361 in Leens heeft de politie dinsdagmiddag 951 voertuigen gecontroleerd. Negentien automobilisten overschreden de maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg
105 km per uur.

Delfzijl, Appingedam: gordelcontrole
Op de Zwet in Delfzijl en op de Farmsumerweg in Appingedam heeft de politie dinsdagmiddag een gordelcontrole gehouden. In totaal zijn 150 voertuigen gecontroleerd. Vier automobilisten droegen geen gordel en kregen daarvoor een bekeuring.