Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

InfoAnywhere vandaag van start

In Rotterdam start vandaag officieel het project InfoAnywhere: een nieuw informatiemiddel voor de weggebruiker. Grote panelen, voorzien van kleurenschermen, geven weggebruikers actuele informatie over bijvoorbeeld weer, evenementen, parkeren en verkeersomleidingen. Wethouder Bolsius van Rotterdam en plaatsvervangend hoofddirecteur Verstraeten van de ANWB verrichten om 13.00 de officiële openingshandelingen op de Blaak.

Op de informatiepanelen kan bijvoorbeeld de aankomst in Rotterdam van de Queen Mary II, een aankondiging van Wednesday Night Skate en een tijdelijke wegafsluiting vermeld worden. Ook kan de actuele weers- en verkeersinformatie weergegeven worden. De weggebruiker en bezoeker van de stad zijn door deze panelen altijd op de hoogte van de meest recente informatie. De panelen zijn goed leesbaar en worden 24 uur per dag bediend door de ANWB verkeersinformatie-redactie.

De ANWB dringt al jaren aan op verbetering van de communicatie tussen de wegbeheerder en de weggebruiker. InfoAnywhere is één van de middelen om tot betere communicatie te komen. Andere projecten van ANWB Bewegwijzering zijn parkeerverwijssystemen en statische- en dynamische bewegwijzering.

De gemeente Rotterdam wil de komende jaren de informatieverstrekking aan de weggebruiker en de bezoeker van de stad sterk verbeteren en hoopt met het InfoAnywhere systeem een hoogwaardige voorziening in handen te krijgen die hieraan kan voldoen.

Het technisch concept van InfoAnywhere is ontwikkeld door ANWB Bewegwijzering in samenwerking met Heijmans Technische Infra en Viacom-Outdoor. De kosten van plaatsing en beheer worden gedekt door adverteerders op de schermen.

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Femke Wouters/Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Yda Matthijssen/Markus van Tol)
070 314 79 31 (Dirk Diepenhorst)
070 314 78 03 (fax)


---
Disclaimer

E-mail wordt door ANWB niet gebruikt voor het aangaan van externe verplichtingen. Deze e-mail is uitsluitend bestemd voor geadresseerde(n). Indien deze e-mail onverhoopt niet voor u is bestemd dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met de afzender en daarna het bericht te vernietigen. Deze e-mail mag niet worden doorgestuurd, openbaar gemaakt of verveelvoudigd worden zonder de toestemming van de afzender.
ANWB betracht grote zorgvuldigheid bij het verzenden van e-mails. ANWB kan echter niet garanderen dat deze e-mail juist, volledig, tijdig en virusvrij wordt overgebracht. In een dergelijk geval is ANWB op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade, direct dan wel indirect, in welke vorm dan ook.

ANWB B.V.

---