Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 21 juli 2004 c073
---

Misleidende pamfletten verspreid

In het centrum van Nijmegen zijn dinsdagavond pamfletten opgehangen met het opschrift 'terreur alarm' en de logo's van de gemeente Nijmegen en de politie. Deze pamfletten zijn niet afkomstig van de Gemeente Nijmegen en de politie, maar onrechtmatig door onbekenden verspreid. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de pamfletten.

De teksten op de pamfletten suggereren dat er sprake is van een 'code oranje' en roept het publiek op tot waakzaamheid. Daarbij wordt tevens het speciale informatienummer van de gemeente vermeld.

Er is absoluut geen sprake van een dergelijke situatie.

De aanleiding voor deze illegale actie ligt mogelijk in de arrestatie van twee mannen die ervan worden verdacht een geweldadige actie tegen militaire deelnemers te hebben willen plegen. Naar aanleiding van deze gebeurtenissen zijn alle risico's zorgvuldig afgewogen. Het hiervoor geformeerde beleidsteam onder leiding van burgemeester Ter Horst van Nijmegen stelt vast dat er geen enkele reden is niet mee te doen aan de wandelmarsen of naar de feesten te komen. Wel heeft de burgemeester tijdens een persconferentie zaterdag het publiek opgeroepen waakzaam te zijn. Tijdens de 4daagse en de 4daasgefeesten zijn er extra politieagenten in de stad. Wie iets verdachts ziet wordt verzocht dit aan de politie te melden.

Het vanaf zaterdag operationele speciale telefoonnummer van de gemeente (024- 3292468) is bedoeld voor vragen omtrent de gevolgen van de aanhoudingen afgelopen zaterdag. Dit telefoonnummer is sinds de start van de wandelmarsen tijdens kantooruren bereikbaar. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van deze pamfletten. Wie informatie heeft over de herkomst of verspreiding van deze pamfletten kan contact opnemen met de politie op nummer 0900-8844.

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 024-3292378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380

---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht