Politie Zuid-Holland-Zuid

21/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

21-07-2004 - Persberichten District I

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT- Een 23 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 20 juli 2004 in de Transvaalstraat. De man reed op een fiets waarvan het slot was afgesloopt. Tijdens controle bleek dat de fiets als gestolen stond gesignaleerd. De verdachte gaf tevens een valse naam op. Hij verklaarde dat hij de fiets had gevonden. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

CONTROLE
ZWIJNDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole op de Karel Doormanlaan hebben politieagenten 14 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 13 bestuurders die geen autogordel droegen en 1 bestuurder die niet hands-free belde in de auto. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen, 20 juli 2004. In totaal werden 354 voertuigen gecontroleerd.

DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole op de Toulonselaan en de Oranjelaan hebben politieagenten 30 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurder die de maximumsnelheid van 50 km/uur overschreden. Ze hielden de controle op dinsdag, 20 juli 2004, van 11.30 tot 16.00 uur. In totaal werden 453 voertuigen gecontroleerd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

BRUTALE WINKELDIEF
DORDRECHT- Vanuit een winkel aan de Reeweg Oost is een autoradio gestolen. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 20 juli 2004, omstreeks 15.50 uur. Twee mannen kwamen de winkel binnen en keken wat rond. Ze gingen naar buiten zonder iets te kopen. Een van de mannen kwam vervolgens de winkel weer in en vroeg of hij een achter de toonbank uitgestelde autoradio mocht bekijken. De winkelbediende overhandigde de autoradio waarop de man de winkel uitrende, buiten op een fiets stapte en wegreed. De politie stelt een onderzoek in.

INBREKER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 32 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens diefstal van houten pallets. Dit gebeurde op dinsdagavond, 20 juli 2004, omstreeks 20.30 uur, bij een bedrijf aan de Pieter Zeemanweg. Eerder op de avond waren er ook een aantal pallets gestolen. Door een getuige was een klein vrachtautootje gezien. De verdachte werd na een zoekactie aangehouden op de Krommedijk. De onbekende hoeveelheid pallets werden vanaf het terrein gestolen nadat een gat in het gazenhek was geknipt. De verdachte had de pallets inmiddels al doorverkocht. Hij is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.