Politie Zuid-Holland-Zuid

21/07 Hoeksche Waard

21-07-2004 - Persberichten District III

DIERENMISHANDELING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
MAASDAM- Een schaap is zodanig mishandeld dat het moest worden afgemaakt. Dit gebeurde op dinsdagmorgen, 20 juli 2004, in een weiland aan de Polderdijk. Het schaap is vermoedelijk in de nacht door een nog onbekend persoon mishandeld. Het perineum (het gedeelte tussen het geslachtsdeel en de anus) was vermoedelijk met een mes doorgesneden en de darmen hingen eruit. Een dierenarts heeft het dier laten inslapen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de dader(s). Getuigen die iets van de mishandeling gezien hebben of iets weten worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

VERDACHTEN AUTO-INBRAAK AANGEHOUDEN
S-GRAVENDEEL- Op dinsdagmorgen, 20 juli 2004, is een 18 jarige jongen uit s-Gravendeel aangehouden wegens een auto-inbraak. De inbraak vond plaats op 13 juli 2004. De verdachte stal uit een geparkeerde auto aan het Schenkeltje een mobiele telefoon. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Hij ontkent vooralsnog elke betrokkenheid. De politie zet het onderzoek voort.

HEINENOORD- Op dinsdagmiddag, 20 juli 2004, is een 37 jarige man uit Middelburg aangehouden wegens auto-inbraak. De man wordt er van verdacht dat hij op 15 juli 2004, heeft ingebroken in een vrachtauto welke stond geparkeerd aan de Nijverheidsweg. Uit de auto werd een navigatiesysteem gestolen. De verdachte meldde zich vrijwillig aan het politiebureau. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

NIETS ERIN NIETS ERUIT
STRIJEN- In het kader van het autoproject niets erin, niets eruit hebben politieagenten op dinsdagavond, 20 juli 2004, ongeveer 80 voertuigen gecontroleerd. Bij 33 voertuigen lag buitvoor het grijpen. De eigenaren zijn dmv een preventiebericht op de hoogte gesteld.