Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


21 juli 2004


Heerde - rijden tijdens ontzegging


Zagen agenten dinsdagmiddag rond 15.15 uur een vrouw uit Heerde met haar auto op de Dorpsstraat rijden, terwijl bekend was, dat haar rijbewijs was ingevorderd. Zij werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en na het afleggen van een verklaring is zij met een proces-verbaal heengezonden. Mocht zij nogmaals gaan rijden dan wordt haar auto in beslag genomen.


Oosterwolde - vrachtwagenchauffeur ziet auto over het hoofd


Een 58-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dedemsvaart zag dinsdagochtend omstreeks 11.45 uur bij het achteruit rijden op de Oostendorperstraatweg de auto van een 22-jarige man uit Noordeinde over het hoofd. Gevolg een beschadigde voorkant van de auto. Beide voertuigen reden richting Oosterwolde en op een gegeven moment stopte de vrachtwagen en reed achteruit. Voordat de man uit Noordeinde in de gaten had wat er gebeurde was z'n auto al aangetikt door de vrachtwagen en die is nu een mal "sterker"! De auto moest worden weggesleept en de schade wordt geregeld.


Doornspijk - rijden onder invloed

Een 26-jarige man uit Nunspeet is in de nacht van maandag op dinsdag rond 00.45 uur betrapt op het rijden onder invloed. Hij reed met de auto over de Zuiderzeestraatweg en bij controle verklaarde betrokkene enkele glazen bier te hebben gedronken. De ademanalyse aan het politiebureau wees 1.0 promille aan. Hij krijgt proces-verbaal.


Ermelo- vrouw gewond bij aanrijding


Een 24-jarige vrouw uit Ermelo is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de rotonde van de Harderwijkerweg. Zij kwam met haat scooter omstreeks 14.55 uur in aanrijding met de auto van een 32-jarige vrouw uit Harderwijk die deels op de rotonde stond. De scooterrijdster ging vol in de remmen en kwam vervolgens in botsing met de auto. Zij is ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd en liep in ieder geval de nodige blauwe plekken op. Beide voertuigen raakten beschadigd.


Ermelo - man aangehouden na bedreiging


De politie heeft dinsdagavond rond 19.10 uur een 40-jarige man uit Putten aangehouden voor bedreiging. De politie kreeg even daarvoor een melding, dat de man met een mes stond te zwaaien bij een woning in Ermelo-West. Hij was inmiddels weggelopen maar via een mobieltje werd de politie op de hoogte gehouden waar de man zich bevond. Hij werd op de Arendlaan aangehouden en bleek onder invloed van drugs te zijn. Inmiddels had hij op aandringen van een getuige (dit om erger te voorkomen) het mes weggegooid. Het werd teruggevonden en de politie onderzoekt de bedreiging die in de relationele sfeer moet worden gezocht.


Harderwijk - hond aangereden


De politie zoekt contact met de bestuurder van een kleine blauwe auto, die zondagmiddag rond 14.00 uur op de Burgemeester de Meesterstraat, tegenover de brandweerkazerne, een hond onder de auto heeft gehad. Het dier kon nog wel naar z'n baasje lopen, maar bleek een gebroken poot opgelopen te hebben. De bestuurder is nog wel gestopt en het is niet duidelijk of hij schade aan z'n auto heeft. De politie kan gebeld worden op 0900 - 8844.


Nunspeet - aanrijding door foute handeling


Een 79-jarige automobilist uit Harderwijk heeft dinsdagmiddag even voor 16.00 uur voor nogal wat commotie èn schade gezorgd toen hij bij het verlaten van een parkeerplaats van een supermarkt aan de Harderwijkerweg per ongeluk op het gas trapte in plaats van op de rem. Hierbij raakte hij eerst de achteruitrijdende auto van een 29-jarige vrouw uit Nunspeet, waarna een 54-jarige vrouw uit Leusden nog net aan de kant kon springen om niet aangereden te worden. Ze kwam wel ten val en liep een pijnlijke rug en schade aan haar kleding op. Vervolgens raakte de auto een stilstaande auto van een 68-inwoner uit Zwijndrecht die hierdoor tegen een rij winkelwagentjes werd gedrukt. De schade was aanzienlijk en de auto van de onfortuinlijke Harderwijker werd weggesleept. Betrokkene overweegt of hij zijn rijbewijs zal inleveren.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 58

---- --