Gemeente Twenterand


Burgemeester Koetje reikt certificaten uit aan oudkomers

Op maandag 21 juni heeft de afsluiting van het oudkomerstraject Taal en Opvoeding plaatsgevonden in de bibliotheek van Vriezenveen de afsluiting. Aan dit traject namen vijftien personen deel. Burgemeester Koetje reikte op deze dag aan alle deelnemers een certificaat uit.

Het oudkomerstraject Taal en Opvoeding is een traject voor allochtone vrouwen die al langere tijd in Nederland wonen en hun taalniveau nog willen verbeteren. De rode draad van het traject is echter de positie van de vrouwen en hun gezin in de Nederlandse samenleving. Sinds september 2003 kwamen 2 dagdelen per week 15 allochtone vrouwen bijeen in de bibliotheek te Vriezenveen. Het Deltion College verzorgde de lessen waarbij de praktijk en theorie gekoppeld zijn om hun kennis van de taal en de Nederlandse samenleving te vergroten.

Om extra aandacht te geven aan de Regeling Inburgering Oudkomers, werden maandag 21 juni de certificaten overhandigd aan de 15 deelnemers.

Inmiddels is er nogmaals een aanvraag gedaan om nog eens een groep van 15 oudkomers te laten starten na de zomervakantie. Deze cursus is bedoeld voor mensen met schoolgaande kinderen. De deelnemers moeten ouder zijn dan 18 jaar, moeten niet in Nederland geboren zijn, moeten de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning hebben. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met mevr. A. Slaar van Cvites tel. 0591-652970 of 06-52371764. Cvites is het bureau dat de cursus organiseert.