1e persbericht van woensdag 21 juli 2004

Eindhoven 21-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Eten zonder te betalen

Een 44-jarige man uit Eindhoven is dinsdagmiddag rond 15.40 uur aangehouden in een restaurant aan de Nieuwstraat. Hij had daar voor 31,50 euro gegeten en gedronken, maar had vervolgens geen geld om te betalen. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden. De man heeft in de stad al vaker gegeten en gedronken zonder te betalen.

Eindhoven: Drugsdealers aangehouden

In het portiek van een flat aan de Jeroen Boschlaan zijn dinsdagmiddag rond 17.30 uur vier mannen aangehouden omdat ze in drugs aan het handelen waren. Een 21-jarige Eindhovenaar had bijna 30 bolletjes cocaïne bij zich, een 19-jarige Eindhovenaar had drie bolletjes cocaïne, een 23-jarige Eindhovenaar had een brokje cocaïne en een hoeveelheid weed, en een 20-jarige man uit Den Haag had één bolletje cocaïne bij zich. Ze zijn alle vier aangehouden en in verzekering gesteld. Een 22-jarige Rotterdammer, die ook in het portiek was, is na zijn aan houding weer heengezonden omdat hij niets bij zich had.

Eindhoven: Verdachte van diefstal opgepakt

In zijn woning in Woensel-Zuid is woensdagochtend rond 1.00 uur een man van 28 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij zou kort daarvoor betrokken zijn geweest bij de diefstal van loodgietermaterialen van een bouwterrein aan het Baekelandplein. Dat was gezien door een getuige die de politie waarschuwde. Bij zijn aanhouding bood de Eindhovenaar het nodige verzet, waarna de agenten pepperspray hebben ingezet. Ook heeft hij zijn hond tegen de agenten opgezet. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Auto-inbreker betrapt

Een man van 31 jaar uit Eindhoven is dinsdagavond rond 23.00 uur aangehouden op het parkeerterrein aan de Raiffeisenstraat. Bij de politie was de melding binnengekomen dat een man op het parkeerterrein aan het inbreken was in een auto. Toen agenten arriveerden, zagen ze een man lopen die aan het signalement van de inbreker voldeed. Hij had een tas bij zich waarin een schroevendraaier zat. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Uit de bewuste auto was niets meegenomen. Eén van de portieren was wel opengebroken.

Helmond: Café gesloten na drugshandel

De politie van Helmond heeft dinsdagavond een actie gehouden bij een café aan de Mierloseweg. Volgens informatie zou in het café in drugs gehandeld worden. Er was, volgens de buurt, veel overlast door die handel. Eerst werden negen personen aangehouden die het café hadden bezocht. Acht van hen hadden in het café softdrugs gekocht. Zij konden na verhoor naar huis. In het café werden de beheerder, een 39-jarige Helmonder, zijn 25-jarige Helmondse broer en een 26-jarige Helmonder aangehouden. Zij worden verdacht van de handel en zijn voor onderzoek de cel ingegaan. De beheerder was in het bezit van 39 joints, en 26 gripzakjes met marihuana. De 26-jarige man had 16 gram hash bij zich. In het café werden zes bolletjes cocaïne gevonden. Het café is na de actie op last van de burgemeester van Helmond gesloten.

Helmond: Bijstandsfraude

Door de Sociale Recherche en de politie in Helmond is proces-verbaal opgemaakt tegen een 30-jarige man uit Helmond. Hij wordt verdacht van het witwassen van geld uit drugshandel en bijstandsfraude. De gemeente Helmond is hierdoor voor een bedrag van 17.229,19 euro benadeeld. Het bedrag zal worden teruggevorderd.

Budel: Snelheidscontrole

Op de Maarheezerweg is dinsdagmiddag tussen 15.00 en 17.20 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 586 gecontroleerde voertuigen reden er 132 harder dan de daar toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u.

Nuenen: Hennepkwekerij opgerold

In een bedrijfspand aan de Duivendijk is dinsdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen. In een aantal aparte ruimten stonden in totaal bijna 1900 planten en ongeveer 960 stekjes. Ook was er de nodige kweekapparatuur. Alles is in beslag genomen en vernietigd. Twee mannen uit Nuenen (40 en 41 jaar) zijn rond 15.45 uur in het pand aangehouden en in verzekering gesteld omdat ze betrokken zouden zijn bij de kwekerij.

Geldrop: Auto gestolen

Vanaf Hoeveland is in de nacht van dinsdag op woensdag een groene Volkswagen bestelbus met het kenteken 24-VN-VB gestolen. In de auto lagen twee rijzadels.

Bakel: Barbecue gestolen

Vanuit de tuin van een woning aan het Hagelkruis is in de nacht van dinsdag op woensdag een zwarte barbecue van het merk Weber gestolen. De barbecue is ongeveer 180,= waard.