Politie Gelderland-Midden

Arnhem, man aangehouden voor bedreigen NS-medewerker
Publicatiedatum: 21-07-2004

Een 61-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is vannacht aangehouden nadat hij een NS-medeweker met een steekwapen zou hebben bedreigd. De verdachte was kennelijk op zoek naar een slaapplaats op het rangeerterrein van de Nederlandse Spoorwegen gelegen aan de Noordelijke Parallelweg in Arnhem. Daar liep hij omstreeks 00.30 uur een medewerker van de NS tegen het lijf die hem vertelde dat hij het terrein moest verlaten. De verdachte zou de medewerker woordelijk en met een steekwapen hebben bedreigd. De medeweker die niet gewond raakte heeft aangifte gedaan tegen de man. De verdachte is door de politie op hetzelfde terrein aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden - man aangehouden na mishandeling kind (11)
Publicatiedatum: 21-07-2004

De politie heeft dinsdagavond een 40-jarige man uit de gemeente Rheden aangehouden op verdenking van mishandeling van een 11-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer zou na een ruzie met de dochter van de verdachte door hem stevig beet gepakt zijn en vervolgens hardhandig op de grond gegooid. Als gevolg hiervan zou de jongen zo gewond zijn geraakt dat hij zich onder doktersbehandeling moest stellen. Nadat de ouders van het slachtoffer de politie gewaarschuwd hadden werd de verdachte 40-jarige later in zijn woning aangehouden. De man is later na het afleggen van een verklaring vrijgelaten en had de mishandeling bekend. Hij zou gehandeld hebben uit boosheid over het feit dat zijn eigen dochter door de 11-jarige geslagen zou zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rozendaal - knetterende bromfiets het zwijgen opgelegd
Publicatiedatum: 21-07-2004

De politie heeft woensdagochtend vroeg op de Schelmseweg in Rozendaal een luid knetterende bromfiets het zwijgen opgelegd. Buurtbewoners hadden al eerder geklaagd over het luidruchtige vehikel, dat hen al enkele weken in alle vroegte steeds uit de slaap haalde. Aangezien de klachten zich met regelmaat en op hetzelfde tijdstip bleven voordoen besloten agenten op de Schelmseweg post te vatten. En met succes zo bleek: omstreeks vijf uur passeerde een 28-jarige Arnhemmer met veel geraas op zijn bromfiets. De man werd staande gehouden en kon de reis te voet voortzetten. De bromfiets werd door de agenten voor technisch onderzoek meegenomen. De Arnhemmer hangt een proces-verbaal boven het hoofd wegens het veroorzaken van onnodig geluid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---