Ingezonden persbericht


|Amsterdam,                                                   |            |
|21 juli 2004                                                 |            |
|Getronics REALISEERT .NET applicatie voor  factureringsprocessen van RAet                               |            |
|Op middellange termijn wordt een besparing tot 30% verwacht op beheer en onderhoud van de applicatie                     |            |
Raet, de grootste salarisverwerker in Nederland, heeft een nieuw Payroll Administration System (PAS) ingevoerd, ontwikkeld door Getronics op basis van Microsoft .NET-technologie. Dankzij de flexibiliteit van deze nieuwe oplossing kan Raet haar klanten zeer gedetailleerde facturen en extra functionaliteiten aanbieden.

"Door onze expertise op het gebied van .NET-technologie realiseert Raet nu zowel kostenbesparing als nieuwe functionaliteit voor haar klanten", aldus Edwin Jansen, Director Microsoft Solutions van Getronics Nederland. "Het management van Raet constateerde dat Getronics als implementatiepartner en .NET als platform de beste keuze waren om de ICT-infrastructuur van Raet geschikt te maken voor toekomstige ontwikkelingen, zoals elektronisch factureren en het online toegankelijk maken van historische factuurgegevens. Met de bestaande systemen was dat niet gelukt tegen aanvaardbare kosten."

"Met het Payroll Administration System (PAS) heeft Getronics een bedrijfskritische applicatie gebouwd waarmee RAET een betere service realiseert tegen lagere beheerkosten. Een uitstekend voorbeeld van een innovatieve applicatie", zegt Fred Verboon, Manager Developer and Platform Group van Microsoft.

Raet zelf is zeer duidelijk over het belang van de PAS-applicatie: "95% van alle facturen voor salarisverwerking is afhankelijk van het nieuwe Payroll Administration System. De oude systemen voldeden technisch nog wel, maar de huidige competitieve markt vereist dat informatie uit diverse platforms automatisch wordt verwerkt om deze vervolgens snel en inzichtelijk door te spelen naar onze klanten", aldus Hans van Lieburg, Chief Financial Officer van Raet. "Bovendien verwachten wij met de introductie van de PAS-applicatie op middellange termijn tot 30% te kunnen besparen op beheer en onderhoud van de applicatie."

Getronics verzorgde het ontwerp en de realisatie van de applicatie op basis van een eigen .NET framework. Ook na de documentatie, het trainingsmateriaal en de implementatie wil Raet graag functionaliteit blijven toevoegen voor klanten die daarom vragen. Hiervoor zal naar verwachting opnieuw een beroep worden gedaan op de expertise van Getronics. "Getronics heeft als Microsoft Certified Partner direct toegang tot de meest actuele expertise op het gebied van .NET-technologie, waar Raet ook van profiteert", aldus Van Lieburg.

Over Raet bv
Raet bv bestaat ruim 40 jaar en is de grootste salarisverwerker in Nederland met een output van 2 miljoen salarisstroken per maand. 1 op de 3 Nederlanders ontvangt een salarisstrook van Raet. Naast salarisverwerking houdt Raet zich bezig met het ontwikkelen van software voor HR-afdelingen, HR consultancy en outsourcing van personeels- en salarisadministraties. Dat doet zij onder de noemer peopleplace. Er zijn 650 mensen werkzaam die in totaal circa 4200 bedrijven en instellingen rechtstreeks bedienen, in zowel de profit als de non-profit sector. Via partners is dit aantal nog hoger. De klanten, waaronder TPG, ABN AMRO, UWV en Gemeente Amsterdam, bevinden zich in de zorg, de overheid en het bedrijfsleven.

Over Getronics
Met circa 22.000 medewerkers in ruim 30 landen en een omzet van EUR 2,6 miljard in 2003 is Getronics één van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) oplossingen en diensten. Het huidige Getronics combineert de capaciteiten van het Nederlandse Getronics met de activiteiten van het voormalige Wang Global en de vroegere systemen- en dienstendivisie van Olivetti. Getronics is de nummer 2 op het gebied van Netwerk- en Desktop Outsourcing en neemt wereldwijd de vierde plaats in op het gebied van Netwerk Consulting en Integratie (bron: IDC 2002-2003).

Getronics ontwikkelt, implementeert, integreert en beheert ICT infrastructuren en business solutions en helpt daarmee zowel wereldwijd opererende ondernemingen als lokale bedrijven de waarde van hun investeringen in informatietechnologie te maximaliseren. Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston en Singapore. Getronics is genoteerd aan Euronext Amsterdam ('GTN'). Meer informatie is te vinden op www.getronics.nl.



Ingezonden persbericht