Utrecht stad 11.45 uur

Utrecht 21-07-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Zoekactie vermiste vrouw

UTRECHT Sinds vrijdag 16 juli wordt een 34-jarige vrouw uit Utrecht vermist. Met behulp van diverse eenheden, speurhonden, technische en tactische recherche en een helikopter heeft de politie dinsdagavond een zoekactie in de omgeving van de Brailledreef gehouden. Op basis van informatie is dit mogelijk de laatste locatie waar de vrouw is geweest. De zoekactie heeft tot op heden nog niets opgeleverd. De politie zet het zoeken naar de vrouw voort. De oorzaak van de verdwijning is nog niet uit het onderzoek gebleken. De politie heeft een rechercheteam van twaalf personen op de vermissing gezet.

Poging inbraak

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie drie jongens aangehouden op de Saigondreef.

Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie de melding binnen om uit te kijken naar drie jongens in verband met een poging inbraak in een school op de Mekongdreef. Agenten troffen de jongen aan op de Saigondreef. Eén van de jongens was in het bezit van inbrekerswerktuigen. Hierop werden de drie 12-jarige jongens uit Utrecht aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

Controle Automarkt

UTRECHT Dinsdag controleerde de politie op de Veemarkt ter hoogte van de Sartreweg. Op de Automarkt hield de politie diverse controles. Er werd 26 keer proces-verbaal opgemaakt voor o.a. het niet kunnen tonen van een rijbewijs of kentekenbewijs, het te koop aanbieden van autos op een locatie buiten de markt en het voeren van mistlichten.

Aanhouding

UTRECHT Op de Eykmanlaan hield de politie dinsdagmiddag een automobilist aan.

De politie zag op de Eykmanlaan een auto rijden met geblindeerde ramen. Hierop werd de automobilist, een 37-jarige man uit Utrecht, gecontroleerd. De man bleek geen rijbewijs te hebben en wilde de folie die hij op de ramen had geplakt niet verwijderen. Ook wilde hij zijn adres en woonplaats niet verstrekken, waarna de politie de man heeft aangehouden. Op het politiebureau kreeg hij proces-verbaal voor het niet hebben van een rijbewijs, het niet voldoen aan een bevel tot het opgeven van zijn personalia en het rijden met geblindeerde ramen.

Inbraak auto

UTRECHT Op de Borneostraat werd in de nacht van dinsdag en woensdag een man aangehouden die ervan wordt verdacht een auto te hebben opengebroken.

De politie kreeg een melding binnen dat er op de Borneostraat een auto werd opengebroken. Ter plaatse wilde een man net weglopen bij een auto vandaan. Hierop werd de man aangesproken en verklaarde hij dat hij niks had gedaan, maar wel twee junks had gezien. De politie vertrouwde dit niet en deelde mede dat de man was aangehouden. Hier was hij het niet mee eens en rende weg. Na een achtervolging van ongeveer 200 meter werd de verdachte achterhaald en met gepast geweld aangehouden. De verdachte, een 20-jarige man uit Utrecht, werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Bij het nakijken van de auto bleek dat het portier niet op slot was en dat de beschermkappen rond het contactslot verwijderd waren. Het contactslot was deels vernield. De man werd ingesloten.