Lekstroom, 12.05 uur

Utrecht 21-07-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Politie wijst op strafbaar bezit radar detectieapparatuur

NIEUWEGEIN - Het is algemeen bekend dat het niet is toegestaan om in werking zijnde radar detectie apparatuur in je auto aanwezig te hebben. Echter wat misschien minder bekend is, is het feit dat het ook niet is toegestaan om defecte radar detectieapparatuur in je auto aanwezig te hebben. Zelfs het nieuw in een verpakking liggen van radar detectieapparatuur op de achterbank, is strafbaar volgens de nederlandse verkeerswetgeving.

Dat overkwam een 36-jarige automobilist uit Andel die op dinsdag 20 juli omstreeks 19.45 uur door de politie aan de kant was gezet wegens overschrijding van de toegestane snelheid. Hij had met een snelheid van 150 km/u over de Rijksweg A-27 gereden waar 100 is toegestaan en kreeg een proces-verbaal. Bij die controle bleek namelijk dat hij zijn, bij een aanrijding beschadigde detector, nog in het portiervak had liggen. De politie nam deze inbeslag.

Bekeuringen voor snelheid

BENSCHOP Bij een snelheidscontrole op dinsdag 20 juli op Benedeneind Zuidzijde is tegen 7 bestuurders proces-verbaal opgemaakt. De toegestane snelheid daar is 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u.