Rijn&Venen, 11.45 uur

Utrecht 21-07-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Politie vordert rijbewijs in

MAARSSEN De politie heeft op dinsdag 20 juli omstreeks 17.50 uur van een 41-jarige automobilist uit Vleuten het rijbewijs ingevorderd. De Vleutenaar was bij een snelheidscontrole betrapt.

Hij had met zijn auto met een snelheid van 102 km/u over de Vogelweg gereden waar 50 km/u is toegestaan. Bij dezelfde controle tussen 16.30 en 18.00 uur werden nog 15 andere bestuurders betrapt op overschrijding van de toegestane snelheid.

Diverse bestuurders bekeurd

MAARSSEN Bij een controle op dinsdag 20 juli in Bisonspoor en Antilopespoor zijn 11 bestuurders bekeurd wegens foutief parkeren, 10 bestuurders kregen een bekeuring omdat zij de gordel niet droegen, 3 bestuurders hadden hun autopapieren niet bij zich en 1 bestuurder belde niet handenvrij.

Bestuurder aangehouden

ABCOUDE De politie heeft op woensdag 21 juli omstreeks 02.10 uur op de rijksweg A-2 een 24-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De auto van de Amsterdammer bleek niet gekeurd te zijn en hij had geen rijbewijs bij zich. Bovendien kon hij niet aantonen wie hij was, waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau ter vaststelling van zijn identiteit.

Na ongeveer anderhalf uur bracht een vriend zijn rijbewijs naar het bureau en werd de Amsterdammer met een bekeuring terzake van de APK op zak, weer in vrijheid gesteld.

Bekeurd voor illegaal uitrijden mest

KOCKENGEN/NIEUWER ter Aa Tegen een 56-jarige inwoner van Kockengen en een 34-jarige inwoner van Nieuwer ter Aa zal door de Politie Milieu Dienst proces-verbaal worden opgemaakt omdat op hun percelen weiland op niet toegestane wijze vloeibare mest is verspreid.

Op weilanden mag alleen door middel van het injecteren(emissie-arme wijze)vloeibare mest in de grond gebracht worden.