GGD Rotterdam e.o.


Gezocht: meisjes (10-17 jaar) voor vaccinonderzoek

De GGD roept meisjes in de leeftijd van tien tot en met zeventien jaar op om mee te doen aan een onderzoek naar de veiligheid van een nieuw vaccin tegen de soa genitale herpes.
Alleen meisjes die geen herpes hebben (gehad) kunnen meedoen. Prettige bijkomstigheid van deelname is dat de meeste meisjes beschermd worden tegen het herpes-virus (ook tegen de koortslip-herpes). Bovendien krijgen ze naast een financiële vergoeding ook een hepatitis-A vaccinatie die zon tien jaar geldig is.

Herpes genitalis is een infectie van de huid en de slijmvliezen in en rond de geslachtsdelen. Het nieuwe vaccin biedt mogelijk bescherming tegen deze veel voorkomende soa. Deelnemers aan het onderzoek komen gedurende twaalf maanden vijf keer naar de GGD: voor vaccinatie, bloedafname en onderzoek. De onderzoeken duren alles bij elkaar zon acht uur.
Het vaccin bevindt zich inmiddels in de laatste fase van ontwikkeling. Het is door de producent langdurig en uitgebreid onderzocht. Het gaat er nu om gegevens te verzamelen over mogelijke bijwerkingen. Tot nu toe zijn de gevonden bijwerkingen minimaal.
Aan het onderzoek doen verschillende gezondheidsdiensten in en buiten Europa mee. Wereldwijd worden duizenden meisjes onderzocht op de veiligheid van dit nieuwe vaccin.
Deelnemers aan het onderzoek dienen toestemming te hebben van hun ouders.

Aanmelden en informatie:
op werkdagen tussen 13:00 en 16:30 uur naar telefoonnummer 010 433 99 88
en via e-mail: vaccinonderzoek@ggd.rotterdam.nl