HP lanceert nieuwe HP StorageWorks-oplossingen

HP versterkt marktleiderspositie in Nederlandse opslagmarkt

UTRECHT, 21 juli 2004 - HP lanceert nieuwe en verbeterde opslagoplossingen waarmee klanten hun IT-kosten kunnen terugbrengen en de implementatietijd voor bedrijfsopslagsystemen kunnen verkorten. Upgrades voor de HP StorageWorks Enterprise Virtual Array (EVA) -productlijn en een nieuwe HP StorageWorks Network Attached Storage (NAS) -oplossing bieden meer keuze voor klanten die een Adaptive Enterprise willen opzetten. Volgens marktanalist IDC heeft HP haar leidende positie op de Nederlandse markt van opslagsystemen versterkt met een groei van 8,2% naar een marktaandeel van 42,8% in het eerste kwartaal van 2004.

De nieuwste HP StorageWorks-oplossingen zorgen ervoor dat klanten meer rendement kunnen halen uit hun investeringen in opslagsystemen, dankzij een kortere implementatietijd, verbeterde interoperabiliteit en lagere beheerkosten. Tot de nieuwe oplossingen behoren:

HP StorageWorks EVA 3000 en EVA 5000 met FATA-schijven: de gemakkelijk te configureren EVA 3000 en 5000 disk arrays zijn nu beschikbaar met Fibre Attached Technology Adapted (FATA) schijven. Dit type schijven is een voordelige oplossing voor betrouwbare dataopslag en -herstelsystemen. De EVA 3000 en 5000 met FATA maken deel uit van de groeiende reeks Information Lifecycle Management (ILM) oplossingen van HP. Hiermee kunnen klanten de kosten voor dataopslag terugbrengen, dankzij een gelaagd opslagmodel dat gebaseerd is op de daadwerkelijke waarde van de opgeslagen informatie, en op de frequentie waarmee deze informatie wordt benaderd.

HP EVA 3000 met FATA: HP biedt de EVA 3000 aan als een geïntegreerde 2 terabyte-oplossing op instapniveau, met acht 250 gigabyte FATA-schijven. De adviesprijs bedraagt ¤34.400. Losse FATA-schijven, die ook gebruikt kunnen worden in de EVA 5000, zijn verkrijgbaar vanaf ¤1404.

HP StorageWorks NAS 1500s: dit is de nieuwste HP NAS-oplossing van HP, die binnen enkele minuten operationeel kan zijn. Dit product biedt multiprotocol file sharing en print serving, en wordt geleverd met Windows Storage Server 2003 en HP beheertools. Deze instapoplossing is bij uitstek geschikt voor kleine tot middelgrote organisaties of nevenvestigingen die hun file- en printer-sharing omgevingen willen consolideren. De NAS 1500s is verkrijgbaar vanaf ¤2.866.

HP blijft nummer 1 in Nederland op het gebied van diskopslagsystemen

HP is volgens marktanalist IDC1 voor het achtste achtereenvolgende kwartaal de nummer één in de Europese markt voor diskopslagsystemen, met een marktaandeel van 28,5 procent in het eerste kwartaal van 2004.

Ook in Nederland bezette HP in het eerste kwartaal van 2004 de eerste plaats in deze markt, met een omzetaandeel van 42,8 procent. Dit is een groei van 8,2 procent ten opzichte van het daaraan voorafgaande kwartaal.

IDC meldt tevens dat HP in het eerste kwartaal van dit jaar voor het eerst in twee jaar de meeste Network Attached Storage (NAS) -producten heeft geleverd in West-Europa. HP heeft een marktaandeel van 16,5 procent in de NAS-markt, nadat de levering van producten met meer dan 400 procent is toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit groeipercentage is tien maal zo groot als dat van de vijf naaste concurrenten.

Ook de omzet van Storage Area Network (SAN) -producten in West-Europa is gegroeid, met 12,1 procent ten opzicht van dezelfde periode in 2003. De omzet van concurrenten in de SAN-markt daalde met 2,5 procent. In het eerste kwartaal van 2004 behaalde HP een marktaandeel van 37,9 procent in de SAN-markt, vergeleken met 34,6 procent in het voorgaande kwartaal. HP is daarmee voor het achtste achtereenvolgende kwartaal de topleverancier in deze belangrijke afzetmarkt.

Adaptive Enterprise
Een Adaptive Enterprise is een onderneming die business en IT op één lijn brengt waarmee optimaal geprofiteerd wordt van verandering. Alle producten en diensten van HP bieden ondersteuning voor de Adaptive Enterprise-strategie. Zij helpen organisaties bij de vereenvoudiging, standaardisering, modularisatie en integratie van hun systemen waardoor zij sneller en slagvaardiger op veranderingen kunnen reageren en anticiperen.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. HP behaalde wereldwijd over de laatste 4 kwartalen een omzet van $76,8 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.


1) IDC, "Western European Quarterly Disk Storage Systems Tracker", June 2004

Contactpersonen voor
de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Robbert Minderhoud
023 562 82 08
robbertm@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl