Politie Amsterdam-Amstelland

Arrestatieteam pakt gewapende man op
21-7-2004. Het arrestatieteam pakte dinsdagavond een 38-jarige man op in zijn woning in de Sumatrastraat nadat hij met een vuurwapen had lopen zwaaien. De politie kwam de man op het spoor nadat in een snackbar was gezien dat hij een wapen in zijn broeksband had.

Getuigen wisten vervolgens te vertellen dat de man een woning was binnengegaan. Daar stond hij voor het raam met een vuurwapen. De omgeving werd meteen afgezet en het arrestatieteam werd opgeroepen, waarna de aanhouding plaatsvond.

---

Jongens gearresteerd wegens drugshandel

21-7-2004. Dinsdagmorgen werden op het Bijlmerplein twee jongens van 16 en 18 gearresteerd wegens handel in drugs. Een derde verdachte kon ontkomen. Een van de drie mannen probeerde nog tevergeefs een zakje met verdovende middelen te verstoppen in een plantenbak. Het zakje bevatte 15 bolletjes cocaïne.

---

Fietser rijdt tegen tram: man zwaargewond

21-7-2004. Dinsdagmiddag rond half drie reed een 51-jarige fietser in de Raadhuisstraat tegen tram 14. Een getuige hoorde een harde klap en zag de man met fiets en al vallen. De trambestuurder stopte en de getuige, toevallig een arts, ontfermde zich over het slachtoffer.

De man werd met hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Daar werd bloed afgenomen omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde.

---

Twee hennepplantages ontmanteld

21-7-2004. Dinsdagmiddag en woensdagochtend zijn op twee plaatsen hennepplantages gevonden.

Overhaalstraat
Dinsdagmiddag rond half drie rook het bij een woning in de Overhaalstraat sterk naar hennep. Binnen werden circa 320 hennepplanten en de benodigde apparatuur aangetroffen. Alles is in beslag genomen en vernietigd. In de woning waren twee mannen aanwezig van rond de dertig jaar. Beiden zijn gearresteerd.

Witte de Withstraat
Woensdagochtend kwam een melding binnen dat het bij een café in de Witte de Withstraat sterk naar brand rook. De brandweer ontdekte dat in de kelder van het pand een brand woedde. Het bleek te gaan om een hennepplantage die volop in bedrijf was en waarbij kennelijk iets was misgegaan. De planten gingen in vlammen op.

---