Ingezonden persbericht


Inter Access neemt activiteiten TRee Data over

Hilversum, 21 juli 2004 - ICT-dienstenleverancier Inter Access B.V. in Hilversum heeft de onderneming van IBM Premier Business Partner TRee Data B.V. in Den Bosch overgenomen. De expertise van TRee Data richt zich met name op het leveren van oplossingen voor systeem- en netwerkbeheer, storage management, gegevensbeveiliging en service level management. De Tivoli- en AIX-oplossingen van IBM nemen daarbij een belangrijke plaats in.

Volgens Gerard Willemse, CEO van Inter Access, vormt de expertise van TRee Data een uitstekende aanvulling op het portfolio van Inter Access. "Onze dienstverlening baseert zich meer en meer op langdurige klantrelaties. Denk aan onderhoudscontracten voor drie of vijf jaar voor zowel applicatie- als technisch onderhoud. Of de dienstverlening nu plaatsvindt in onze eigen datacenters of bij de klant zelf, professionele hulpmiddelen als IBM Tivoli, HP OpenView en BMC zijn noodzakelijk om een consistente dienstverlening te kunnen garanderen. TRee Data onderscheidt zich door een hoogwaardig kennisniveau op het gebied van zowel IBM Tivoli als IBM Storage en AIX. Wij zijn verheugd deze expertise nu te kunnen inzetten onder de vlag van Inter Access."

"Onder de vleugels van Inter Access is een gezonde toekomst voor TRee Data gewaarborgd", aldus Bertram le Duc, directeur van TRee Data. "Daarnaast hebben we in Inter Access een partner gevonden, die de kwaliteit van onze dienstverlening onderkent en wil uitbreiden. Zo wordt het hoogwaardige kennisniveau ook in de toekomst actief onderhouden. Een TRee Data-consultant is een consultant met meerwaarde. Zo zetten we op dit moment wereldwijd instructeurs in voor IBM en IBM Tivoli. Deze instructeurs worden op consultancybasis ook bij onze klanten ingezet. Verder beschikken we als enige IBM Business Partner in Nederland over een door IBM zelf geschoolde Power5-specialist die als ambassadeur voor Europa wordt ingezet."

De activiteiten van TRee Data worden voortgezet vanuit het bestaande kantoor in 's-Hertogenbosch.

# # #

Over Inter Access
Inter Access is strategisch partner en dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). ICT is een onmisbaar instrument om waarde te creëren in een dynamische economie waarin snelheid, efficiency, klantgerichtheid en flexibiliteit de randvoorwaarden vormen. Om dit instrument goed in te zetten, beschikt Inter Access over kennis van zowel technologie als zakelijke processen. Dit vertaalt zich in een breed portfolio van oplossingen die onze relaties helpen succesvoller in hun business te zijn. Naast de levering van oplossingen is Inter Access ook een innoverende partij op het gebied van On Demand, het leveren van ICT-diensten op afstand. En dat voornamelijk in de branches handel en industrie en in de publieke sector. Naast deze branches heeft Inter Access kennis van en ervaring met de financiële markt. Inter Access vertaalt zijn geïntegreerde visie in branchespecifieke oplossingen, ontworpen met specifieke aandacht voor beheer: Think, Build, Implement & Operate. Een helder en praktijkgericht model voor strategisch en operationeel succes.