NATIONALE VACATUREBANK.NL

NationaleVacaturebank.nl wint kort geding tegen concurrent

CVbank mag klanten van NationaleVacaturebank.nl geen ongevraagde e-mail (spam) meer toezenden. Bovendien mag CVbank geen vacatures meer van de website van NationaleVacaturebank.nl halen. Dat heeft de rechter te Den Haag vandaag bepaald in kort geding.

CVbank verzamelde al jaren zonder toestemming van NationaleVacaturebank.nl vacatures van haar website. Vervolgens stuurde zij de adverterende bedrijven ongevraagd CV's van werkzoekenden, afkomstig uit de databank van CVbank. De ontvangers van de spam ondervinden hier hinder van. Nadat CVbank weigerde het spammen te beëindigen, restte NationaleVacturebank.nl niets anders dan een procedure te beginnen tegen de concurrent uit Den Haag.

Jan-Peter Cruiming, Managing Director van NationaleVacaturebank.nl: 'Deze uitspraak stelt een belangrijk precedent voor de hele online recruitment-branche. Nu er steeds meer personeelsadvertenties op internet worden geplaatst, is het van belang dat er geen misbruik wordt gemaakt van de vacatures van onze klanten. Dat de rechter daar nu paal en perk aan stelt, betekent dat het internet terecht als volwassen medium wordt behandeld.'

De zaak werd voor NationaleVacaturebank.nl behandeld door Mr Christiaan Alberdingk Thijm van SOLV Advocaten.

Over NationaleVacaturebank.nl
NationaleVacaturebank.nl is de grootste internetaanbieder van vacatures. Maandelijks heeft de website meer dan 1,8 miljoen bezoekers, waarvan 51% hoger opgeleid is, 44% MBO en 5% LBO.


---

Noot voor de redactie,