HOGESCHOOL INHOLLAND


21 juli 2004

MBO en HBO gaan samen bij Hogeschool INHOLLAND Rotterdam

ROTTERDAM - Hogeschool INHOLLAND Rotterdam biedt een MBO-opleiding aan die naadloos aansluit op de verwante HBO-opleiding. De totale opleidingsduur bedraagt zes jaar, één jaar minder dan de reguliere opleidingsduur. Het gaat om drie opleidingen Sociaal Werk: Sociaal Pedagogisch Werk, Sociaal Juridisch Medewerker en Sociaal Dienstverlener. De opleidingen zijn bedoeld voor ondernemende volwassenen die graag door willen stromen naar een HBO Opleiding. De combinatie tussen MBO en HBO is uniek voor een hogeschool in Nederland.

De MBO opleidingen van Hogeschool INHOLLAND stonden voorheen bekend als de Sosa. De landelijke sociaal agogische opleidingen worden allemaal in deeltijd aangeboden. De kenmerken van de MBO Opleidingen is een sterke koppeling van theorie en praktijk, onderwijs voor volwassenen, de mogelijkheid van een flexibele leerroute en een soepele doorstroming naar een vervolgopleiding in het HBO. De opleiding is volledig competentiegericht, waarin persoonlijke begeleiding en maatwerk centraal staat.

De MBO deeltijdopleidingen met een aansluiting op de HBO opleidingen bij Hogeschool INHOLLAND hebben lesplaatsen in Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Groningen, Haarlem, Rotterdam, Utrecht, Zeeland en Zwolle.

einde persbericht

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u bellen met: Donatello Piras, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND.
Tel. 010 439 9941 of 06 54980998.

21 jul 04 13:25