Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nederlanders zijn tevreden over leefstijl

Leefstijltest Zilveren Kruis Achmea passeert 100.000 bezoekers

Uit de leefstijltest van Zilveren Kruis Achmea (samengesteld met zorgverzekeraar Groene Land en PWZ Achmea) blijkt dat Nederlanders heel tevreden zijn over hun leefstijl en hun levensomstandigheden. In mei deed de 100.000 ste bezoeker mee aan de on-line Achmea health leefstijltest. Een acht of meer, scoren onderwerpen als wonen, slapen en geestelijke gezondheid. Onder aan de lijst met 6,7 en 6,3 staan gewicht en voeding.

Scores
Volgens de test van Zilveren Kruis Achmea, één van de grootste zorgverzekeraars, is het met de gemiddelde leefstijl van de bezoekers redelijk gesteld. 11 onderwerpen werden getest met als resultaat gemiddelde een 8. Hoog, een 8 of meer, scoren onderwerpen als sex, wonen, slapen, geestelijke gezondheid en het niet gebruiken van genotmiddelen. Minder goed maar nog altijd ruim voldoende, tussen een 7 en een 8, scoren Nederlanders op de thema's werk en beweging. Toni Westenberg, internetmanager bij Achmea health spreekt van een doorslaand succes. "Dat gezondheid op internet goed scoort, wisten we. Per maand nemen 300.000 bezoekers een kijkje op onze site. Maar we hadden niet verwacht dat zoveel bezoekers de tijd nemen de leefstijltest in te vullen."

Meer dan honderd vragen
De leefstijltest is samengesteld door een team van artsen en deskundigen. De test duurt ongeveer twintig minuten. De bezoekers moeten zo'n 120 vragen beantwoorden, verdeeld over elf rubrieken. Alle vragen en rubrieken hangen met elkaar samen. De test onderscheidt zich vooral door de vele tips en achtergronden die per rubriek worden gegeven. De tips die een bezoeker krijgt is afhankelijk van de leefstijl. De test houdt ook het landelijk gemiddelde bij waarmee iedere bezoeker wordt vergeleken. Hoe meer mensen de test hebben gedaan, hoe beter de gemiddelden een indruk van de doorsnee bevolking weergeeft. De resultaten van de deelnemers worden nergens bewaard.