Vialis
BR>

Vialis en Vialisa: meerwaarde

Vialisa International Development Organisation

Vialis heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Vialisa, een ontwikkelingsorganisatie die zich inzet om een structurele bijdrage te leveren aan het verbeteren van het toekomstperspectief van straat-, en werkende kinderen in Bangladesh.

Het eerste programma van Vialisa heet het `Sociaal Arbeidsbureau.' Het doel van het Sociaal Arbeidsbureau is kansarme jongeren de mogelijkheid te bieden om zich te ontwikkelen en zo hun capaciteiten ten volle te benutten op een arbeidsvriendelijke werkplek.

De samenwerking komt voort uit de doelstelling van zowel Vialis als Vialisa over het werken aan een duurzame maatschappij met aandacht voor medemens en milieu. Beide organisaties realiseren zich dat er iets moet gebeuren aan de armoede en de milieuproblemen in de wereld. Het internationale debat op de VN-top voor duurzame ontwikkeling in Johannesburg in 2002 maakte duidelijk dat vrijwillige partnerschappen tussen bedrijven, overheden en NGO's de beste manier zijn om vooruitgang te boeken in duurzame ontwikkeling. Vialis en Vialisa willen hieraan gevolg geven door middel van een grensoverschrijdend partnerschap; immers, het bevorderen van mobiliteit betekent nieuwe plaatsen en culturen leren kennen. De samenwerking krijgt vorm door een jaarlijkse donatie van Vialis aan Vialisa, waarmee projecten in Bangladesh, zoals het Sociaal Arbeidsbureau, ondersteund worden.

zie ook www.vialisa.com