Provincie Limburg

Vier ambitieuze vernieuwingsprojecten gehonoreerd Combinatie van leefbaarheid, woningaanbod en voorzieningniveau

Gedeputeerde Staten honoreren vier vernieuwingsprojecten met een totaal bedrag van bijna 1.5 miljoen. Het betreft het project kern Pey van de gemeente Echt-Susteren, het project opwaardering kernwinkelgebied Maasbracht, het project centrumplan Schinnen en het project Broekhem-Noord, herinrichting Parallelweg en omgeving van de gemeente Valkenburg.

In het kader van het verbeteren van de leefomgeving, het bieden van een passend woningaanbod en het realiseren van een kwalitatief en bereikbaar voorzieningniveau komen een viertal projecten in aanmerking voor provinciale subsidie.

Project kern Pey
Om in het centrum van Pey een buurtwinkelcentrum te maken, gaat de gemeente Echt-Susteren de locatie rondom de voormalige Aldi, Super de Boer en Willie bar herontwikkelen. De leefbaarheid in de kern wordt versterkt door het vernieuwen van de bestaande fanfarezaal en de bouw van 14 koop- en 20 huurappartementen. Boven de nieuwe winkelvoorzieningen wordt de woonfunctie versterkt. De bijdrage van de Provincie in dit project bedraagt 312.000,-.

Opwaardering kernwinkelgebied Maasbracht
In de gemeente Maasbracht wordt het winkelaanbod uitgebreid door de komst van een discountsupermarkt (Lidl) met daarboven acht koopappartementen. Binnen de realisatie van dit plan is aanpassing van de aanrijdroute naar de nieuwe supermarkt vereist in verband met laad- en los mogelijkheden. De gemeente Maasbracht wil bovendien de verkeersveiligheid van de Molenweg verbeteren en de Markt herinrichten. Met een subsidie van 260.000,- neemt de Provincie deel in dit project.

Centrumplan Schinnen
Met de bouw van 24 appartementen, nieuwe detailhandel, een servicepunt, een politiepost en uitbreiding van het gemeentehuis beoogt de gemeente Schinnen een kwaliteitsverbetering te realiseren van het centrumgebied van de kern Schinnen. In het plan wordt tevens de sloop van twaalf appartementen meegenomen en de uitbreiding van de bestaande seniorenwoningen tot woonzorgcomplex. De bestaande supermarkt aan de Dorpsstraat verhuist naar de nieuwe Markt. De Provincie Limburg heeft een subsidie van 606.000,- toegekend voor dit project.

Project Broekem-Noord te Valkenburg
De gemeente Valkenburg wil de Parallelweg verkeersveilig gaan inrichten en bovendien een gebruiksvriendelijke, groene inrichting realiseren van de strook tussen spoorlijn en Parallelweg. Een en ander past in de reeds ingang gezette herstructurering van de Bloemenbuurt. De Provincie Limburg steunt dit project met een subsidie van 315.000,-.

21-7-2004 13:38