Ingezonden persbericht


Persbericht

Waterschap De Dommel: change management onder controle

VAI-migratie legt basis voor gestructureerd doorvoeren van veranderingen

Veenendaal, 21 juli 2004 Waterschap De Dommel is momenteel bezig met de migratie naar een nieuwe IT-infrastructuur op basis van Windows XP met Server 2003 en Office 2003. Het project wordt uitgevoerd door migratiespecialist VAI. Met de migratie is De Dommel niet alleen weer helemaal bij de tijd, maar krijgt het waterschap bovendien grip op het change management. Daarmee zijn de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de infrastructuur ook in de toekomst gewaarborgd.

Waterschap De Dommel zorgt voor schoon en voldoende water in de Dommel en alle oppervlaktewateren in De Kempen en De Meierij in het midden van de provincie Noord-Brabant. De organisatie heeft ruim 350 medewerkers die over het hoofdkantoor in Boxtel en dertien buitenlocaties verspreid zijn. De IT-infrastuctuur bestaat uit diverse Local Area Netwerken die samenwerken binnen een Wide Area Netwerk. Hierop draaien verschillende grote applicaties, zoals het financiële systeem, het documentaire informatiesysteem en het inkoopsysteem, plus alle kantoortoepassingen. In het kader van een nieuwe langetermijnvisie legde het waterschap onlangs een nieuw netwerk aan en verbeterde het de verbindingen met de buitenlocaties. De Dommel werkt op dit moment aan een derde en laatste stap, de migratie naar Windows XP met Server 2003 en Office 2003. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met VAI, dat de migratie ook voorbereidde. Het waterschap verwacht door de aanpak van VAI grote beheervoordelen te realiseren.

Tom Heijnen, Hoofd ICT van De Dommel, hierover: VAI biedt een helder migratieconcept en een sterk gestructureerde manier van werken. Niet alleen in technisch, maar ook in organisatorisch opzicht zijn alle processen helemaal uitgewerkt. Dat is belangrijk, want bij zo n migratietraject zijn veel mensen betrokken. Aan de hand van een best practice heeft VAI eerst voor ons een standaardwerkplek ontwikkeld en daarna alle benodigde applicaties gepackaged. Nu werken we aan de uitrol, dus het distribueren van de software naar alle 400 werkplekken. Daarbij hebben we gekozen voor Microsoft Systems Management Server 2003. Het resultaat is naar verwachting een stabiele, goed gedocumenteerde IT-omgeving die we met weinig inspanning kunnen beheren en waarin we veranderingen makkelijk, centraal en op een vaste manier kunnen doorvoeren. Die controle over het doorvoeren van wijzigingen misten we en zien we als een groot voordeel.

Het migratieproject bij Waterschap De Dommel is naar verwachting eind juli afgerond.

Over VAI

VAI, opgericht in 1997, is leverancier van oplossingen voor migratie naar Windows-platformen en inrichting van centraal IT-beheer. Centraal IT-beheer biedt belangrijke voordelen, zoals lagere exploitatiekosten (TCO), grotere betrouwbaarheid van de IT-voorzieningen en betere beschikbaarheid van applicaties. De oplossingen van VAI zorgen ervoor dat deze voordelen daadwerkelijk en blijvend bereikt worden.

VAI levert kant-en-klare inrichtingsbouwstenen voor een snel en voorspelbaar migratieproject, tools voor softwaremanagement en -deployment alsmede aansluitende processen voor inrichting en beheer. VAI beschikt over een eigen R&D-afdeling voor het ontwikkelen van geïntegreerde oplossingen op de beschreven werkgebieden. Sinds vier jaar heeft VAI een Package Fabriek waar applicatiepackages tegen vaste service levels en vaste kosten worden ontwikkeld. Goed ontwikkelde packages zorgen voor een foutloze distributie en zijn toepasbaar binnen een client-server en/of Server Based Computing-omgeving.

VAI is Microsoft Gold Certified partner voor Advanced Infrastructure Solutions en Networking Infrastructure Solutions en heeft circa 100 medewerkers. De oplossingen van VAI worden gebruikt bij gerenommeerde organisaties zoals het Ministerie van Defensie, Stork, KAS BANK N.V., Mercuri Urval, Verenigde Bloemenveilingen Aalsmeer, provincies en gemeenten. In totaal zijn met de oplossingen van VAI meer dan 200.000 werkplekken ingericht. Meer informatie vindt u op www.vai.nl.