Gemeente Rotterdam

Voor een periode van zes maanden is coffeeshop "Sensi Café" aan de Nieuwe Binneweg 181 op last van de burgemeester gesloten. Dit vanwege de aanwezigheid van een minderjarige. De aanwezigheid van de minderjarige is door de politie bij een controle vastgesteld. Hoewel niet is komen vast te staan dat aan deze minderjarige softdrugs zijn verkocht, neemt de burgemeester het incident hoog op.

In februari 2004 zijn alle coffeeshopexploitanten met een brief van de burgemeester op de hoogte gebracht van een aanscherping van het Rotterdamse Coffeeshopbeleid. Daarbij ging het wat betreft het verbod op het toelaten van minderjarigen nadrukkelijk niet om een nieuwe regel. Alle coffeeshopexploitanten weten immers dat minderjarigen niet aanwezig mogen zijn in hun coffeeshop.

Wel is besloten niet langer eerst een bestuurlijke waarschuwing uit te reiken bij het aantreffen van een of meerdere minderjarige(n), maar op dat moment over te gaan tot een sluiting. Een coffeeshophouder dient er dan ook te allen tijde voor te zorgen, dat er geen minderjarige personen tot de coffeeshop worden toegelaten.

Het is de tweede keer binnen korte tijd dat de burgemeester een coffeeshop sluit omdat er een minderjarige aanwezig is. Een maand geleden is op last van de burgemeester coffeeshop "Reefer" aan de Oppert voor een periode van een jaar gesloten, omdat er op 14 april 2004 bij de coffeeshop een minderjarige is aangetroffen aan wie in de coffeeshop softdrugs zijn verkocht.

Bron: Bestuursdienst, 21-07-2004