Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

PERSBERICHT

Theo Vleeshhouwer in eregalerij Honk en Softbalmuseum

Haarlem - Theo Vleeshhouwer is toegevoegd aan de eregalerij van het Nederlands Honkbal en Softbal Museum in Haarlem. De voormalig secretaris van de KNBSB is daarmee de 42e uitverkiezing voor de hoogste onderscheiding, die in Nederland voor honkbal en softbal te behalen valt. Theo zal het ereteken opgespeld krijgen op zondag 25 juli 2004, tijdens de 22e Haarlemse Honkbalweek in het Pim Mulierstadion te Haarlem.

Vleeshhouwer is uitverkoren op grond van zijn grote verdienste voor honkbal en in het bijzonder voor softbal. Zijn inbreng als bestuurder zowel in eigen land als daarbuiten is langdurig en groot geweest. Meer dan 30 jaar heeft hij diverse bestuurlijke functies vervuld. Begonnen in 1960 als redacteur van het toenmalige bondsorgaan was hij onafgebroken tot 1991 in diverse organisaties actief. Ruim 17 jaar secretaris van het bondsbestuur van de KNBSB. Een periode waarin hij wereldwijd veel voor met name het softbal heeft betekend. Bestuurslid van de European Softball Federation en van de International Softball Federation (ISF). Als waardering voor zijn inzet benoemd in de Hall of Fame van de ISF. Sinds 1982 is Theo erelid van de KNBSB en nu toegevoegd aan de ere galerij van het honkbal en softbal museum.

Het in 1983 geopende en in het Pim Mulier stadion gevestigde museum met de hieraan verbonden ere galerij is het Nederlands equivalent van de wereldberoemde Hall of Fame in het Amerikaanse Cooperstown. Het eerste museum in Europa voor honkbal en softbal.


---