Gemeente Woensdrecht

Woensdrecht krijgt een promotieprijs


HOOGERHEIDE, 20040716 --
De gemeente Woensdrecht krijgt een promotieprijs. Donderdag 15 juli jl. is de gemeenteraad akkoord gegaan met het instellen van een Woensdrechtse promotieprijs en zijn de leden van de nominatiecommissie benoemd.




In februari/maart van dit jaar heeft een onderzoek plaatsgevonden naar de organisatie van gemeentelijke activiteiten. Uit het onderzoek is destijds duidelijk geworden dat binnen het verenigingsleven nauwelijks of geen belangstelling meer bestaat voor o.a. een verkiezing van sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar. Tevens is uit dit onderzoek naar voren gekomen dat er ook geen belangstelling bestaat voor een vrijwilligersdag/avond en of vrijwilliger van het jaar verkiezing. Uit het onderzoek is echter wel naar voren gekomen dat het instellen van een promotieprijs gemeente Woensdrecht een goed vervangend alternatief zou zijn voor eerder genoemde activiteiten.


Voorts hebben we de laatste jaren helaas ook moeten constateren dat de traditionele nieuwjaarsreceptie minder wordt bezocht. "Om de nieuwjaarsreceptie wat meer inhoud te geven hebben we gemeend de promotieprijs van de gemeente Woensdrecht uit te reiken tijdens de nieuwjaarsreceptie", aldus gemeente woordvoerder Jan Prop.


Omschrijving

"De promotieprijs gemeente Woensdrecht moet gezien worden als een soort van waardering, aanmoediging en of stimulering voor een persoon, instantie, vereniging of bedrijf uit onze gemeente die door een bijzondere prestatie of actie, de gemeente Woensdrecht in positieve zin in beeld heeft gebracht of populair gezegd de gemeente op de kaart heeft gezet", vervolgt Jan Prop. En de prijs zal jaarlijks worden toegekend.


Om tot het verlenen van een promotieprijs te komen is een reglement nominatiecommissie promotieprijs vastgesteld. In dit reglement zijn zowel de regels voor de nominatiecommissie als voor de genomineerde opgenomen. De prijs zal bestaan uit een speciaal ontworpen bronzen sculptuur en een oorkonde.


Informatie over het aanmelden voor de promotieprijs kan worden verkregen via de cluster communicatie tel. 611138 of via www.woensdrecht.nl.
Voorts zal via de gemeentelijke informatiepagina in de Woensdrechtse Bode periodiek informatie worden verstrekt.




Gemeente Woensdrecht