Politie Drenthe

Woensdagmiddag

HOOGEVEEN 21-07-2004

Politie houdt geweldpleger aan
MEPPEL De politie hield donderdagmorgen in zijn woning een 22 jr. man uit Meppel aan. De man had kort daarvoor op de Soembastraat een 21 jr. plaatsgenoot mishandeld. Deze man was op de fiets op weg naar zijn werk en werd onderweg onverwacht aangevallen door de andere man. Beide mannen kennen elkaar en hebben een tijdje terug ook al ruzie gehad. De mishandelde man moest zich onder doktersbehandeling stellen. Zijn aanvaller werd na verhoord te zijn met een dag vaarding in vrijheid gesteld.

A-28 deels geblokkeerd door kop staart aanrijding PESSE Het verkeer op de A-28 richting Hoogeveen heeft woensdagmorgen ter hoogte van Pesse enige tijd overlast ondervonden door een kop-staart aanrijding. Het verkeer is een tijdlang over één rijstrook geleid.
De aanrijding ontstond doordat een 40 jr. man uit Kleve te laat in de gaten had dat een voor hem rijdende personenauto met aanhanger langzamer begon te rijden. De man botste met zijn bestelbus achter op de aanhanger. De 32 jr. uit Elim afkomstige bestuurder van de auto en de met tegels beladen aanhanger, kon niet voorkomen dat zijn combinatie schaarde, tot stilstand kwam en deels de weg blokkeerde. Niemand raakte gewond.

Politie waarschuwt voor vervalste/veranderde rekeningnummers op facturen
ASSEN De politie is een onderzoek gestart n.a.v. het vervalsen van bankrekeningnummers op willekeurige facturen.
Het gaat hier om officiële facturen van willekeurige bedrijven die waarschijnlijk ergens in het traject van postbezorging/postverzending zijn onderschept. Vervolgens is het rekeningnummer van het facturerende bedrijf veranderd en is de factuur weer verstuurd. De vervalsingen werden ontdekt doordat betaling van de factuur uitbleef of mensen gingen informeren of een bankrekeningnummer was veranderd. Inmiddels hebben drie benadeelden aangifte gedaan. De bewuste facturen zijn na eind juni verstuurd.

De politie vermoedt dat meer mensen de dupe zijn geworden van deze praktijken en dat er mogelijk nog meer facturen met veranderde rekeningnummers verstuurd zijn of worden.
De politie attendeert mensen er daarom op om toegezonden facturen nauwkeurig te bekijken en om bij veranderde rekeningnummers eerst contact op te nemen met de verzender alvorens over te gaan tot betaling.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 08.00 uur.
Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.
info@politie-drenthe.nl