Gemeente Bergen op Zoom


Spel en Sport in Bergse wijken

Traverse is ook nauw betrokken en zal met name de tweede helft van de vakantieperiode een programma draaien, maar dan versterkt met Fun-4-All. Het programma beslaat zes weken en begint met spelactiviteiten en trainingen in basketball, verzorgd door (oud-) topspelers. Daarnaast is er voetbal en streetdance. In week twee en drie is er herhaling en ruimte voor onderlinge wedstrijden op die spelonderdelen. De laatste drie weken zijn wat de activiteiten betreft wat uitgebreider en speelser en wordt naar belangstelling ondermeer tennis, badminton en tienbal toegevoegd.

Fort/ Zeekant, Borgvliet en Sterrenbuurt
De spelactiviteiten en clinics vinden plaats in de wijken Fort/ Zeekant, Borgvliet en Sterrenbuurt. Zoals gezegd staan ze open voor alle groepen jongeren, ook de meisjes zijn nadrukkelijk uitgenodigd. Deze activiteiten passen geheel in de breedtesportgedachte die de gemeente heeft neergelegd in de nota Sport over de volle breedte en het bijbehorende projectplan, met als duidelijk exponent: het BOS-project (Buurt, Onderwijs, Sport). Dat project gaat na de vakantie van start, waarbij het hoofdaccent zal liggen bij de naschoolse activiteiten. De deze zomer startende spelactiviteiten en clinics zijn erop gericht om jongeren positief te benaderen en waarden als respect en trots over te brengen. Fun 4 All hanteert als motto: "Maatschappelijk investeren? Niet alleen praten, maar ook en vooral doen."

Drie locaties
Er zijn drie locaties gekozen: in Fort/ Zeekant, het speciale pleintje op het Lourdesplein; voor Borgvliet, het handbalveld op sportpark Rozenoord (ingang Beukenlaan); en in de Sterrenbuurt, het basketbalveld aan de Van Heelulaan, een gedeelte van de Rigelstraat wordt tijdelijk afgesloten (ter hoogte van de autoshowroom).

Aanvangstijden
De eerste drie weken worden deelnemers en publiek aan het eind van de dinsdag- en donderdagmiddag gelokt met professionele muziek; streetdancers treden op samen met cheerleaders. De clinics beginnen dan in de loop van de middag. Afhankelijk van omstandigheden als het weer, wordt het precieze tijdstip bepaald. Ze lopen door tot circa 21:00 uur. De laatste drie weken zijn er activiteiten op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag. Die zullen als regel wat eerder beginnen, rond 13:00 uur. Ook hier kan het aanvangstijdstip wat verschuiven afhankelijk van het weer.
Het geheel wordt afgesloten met een gezamenlijk feestje dat nog wel moet worden ingevuld, zo mogelijk met steun van de jeugd zelf.