Haagse Hogeschool

21 juli 2004

Wat je al weet hoef je niet meer te leren!

Studeren met Arbeid als nieuwe opleidingsroute

De Opleiding voor Management, Economie en Recht (MER) deeltijd wordt na de zomer op de Haagse Hogeschool op een andere manier aangeboden, toegespitst op een persoonlijke benadering, want ieder mens is anders. Zelf de regie over je studieloopbaan is het uitgangspunt voor de opleidingsroute Studeren met Arbeid. Wat je al weet hoef je niet meer te leren is het motto.

De student kan de eigen leerroute bepalen. Het programma wordt zowel overdag als s avonds gegeven en elke drie maanden kan er geswitcht worden tussen de dag- en de avondvariant. De studiestof wordt aangeboden in blokken, de student beslist zelf de volgorde van de blokken. De verantwoordelijkheid van de student is dus groot. De opleiding is volledig afgestemd op de beroepspraktijk en direct toepasbaar door het koppelen van het onderwijs aan de werkplek. De basis voor deze opleidingsroute is een baan in het MER-werkveld, en een MER-coach helpt met studeren.

De studieduur voor een student met relevante werkervaring is drie jaar, tenzij uit een assessment blijkt dat er eerder verworven competenties zijn, dan kan de studieduur worden verkort. Kan de student niet aantonen op hbo-niveau te functioneren, dan moet het klassieke 4-jarige traject worden doorlopen.

De Opleiding voor Management, Economie en Recht leidt op tot generalisten. In management zit het bedrijfskundige: deskundig worden op het gebied van bedrijfs- en organisatieprocessen. Op de gebieden economie en recht is de MER-afgestudeerde een gesprekspartner van bedrijfseconomen, marketingspecialisten en juristen. De kennis die wordt opgedaan ligt op een niveau dat nodig is om specialisten aan te sturen en te motiveren, om de uitkomsten van hun werk te kunnen begrijpen en interpreteren.