Ingezonden persbericht


Nieuwe manier van adverteren op 2dehands.nl voor particulieren

Middels tekstadvertenties biedt 2dehands.nl nu ook de particuliere adverteerder de mogelijkheid om een reclamecampagne op 2dehands.nl te beginnen. Deze tekstadvertenties worden getoond bovenaan de resultaten van de zoekopdrachten van de bezoekers.

2dehands.nl is met meer dan vierduizend categorieën en honderdduizend advertenties te vergelijken met een zoekmachine. Particulieren en bedrijven hebben door de variëteit aan categorieën de mogelijkheid zeer getarget hun producten en diensten te promoten. De bezoekers krijgen hierdoor commerciële advertenties voorgeschoteld die sterk zijn gerelateerd aan hun zoekopdracht.

Bewust is er voor gekozen om een eigen systeem te ontwikkelen. Dit levert unieke advertenties op, die niet op elke website te vinden zijn. Daarbij sluit dit systeem beter aan bij de wensen van ondernemers en particulieren.

Contextuele tekstadvertenties zijn volgens Sitemanager Bernard Hartong effectiever dan banners. Er wordt op 2dehands.nl dan ook drie keer zo vaak geklikt op een tekstadvertentie dan op een banner. Buiten het feit dat tekstadvertenties inhoudelijk sterker zijn, kan volgens Bernard Hartong ook gesteld worden dat banners zo langzamerhand het behang van het internet genoemd kunnen worden. "Bannerblindheid" is een kwaal waar internetters immers al jaren last van hebben.

Feit is dat de vraag- en aanbodsite weer een lucratieve inkomstenbron in het leven heeft geroepen, die er voor zorgt dat 2dehands.nl nog steeds gratis is en daardoor een goed alternatief blijft voor websites als Ebay en Marktplaats waar grof geld betaald moet worden door de consument voor het plaatsen van een advertentie.

Het TextAds systeem is te vinden op http://textads.2dehands.nl

De site 2dehands is onderdeel van Tty.nl, dat ook de maker is van www.2dehands.be, www.internetoplichting.nl en www.nieuw.nl, een online prijsvergelijker.

Persbericht 2dehands.nl - 21 juli 2004.
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Bernard Hartong
redactie@2dehands.nl
Tel: 020 4686391
Fax: 020 4686394