Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

De dagbladen maken vandaag melding van het feit dat de fiscus alle stoppen met roken cursussen vergoedt. "Werkgevers mogen de kosten van een cursus stroppen met roken voor hun personeel belastingvrij vergoeden. De fiscale maatregel geldt met terugwerkende kracht voor alle cursussen die sinds 1 januari van dit jaar zijn gevolgd".

De meest bekende en succesvolle stoppen met roken-cursus die Nederland te bieden heeft is de Allen Carr-training, ontwikkeld door de Engelsman Allen Carr. Deze training van één dagdeel wordt al jaren met succes in 22 landen toegepast en zijn boek 'The Easy Way to Stop Smoking' is inmiddels in meer dan 20 talen verschenen. Meer info: zie bijgevoegde factsheet en/of www.allencarr.nl

Eveline de Mooij - ooit zelf verstokt kettingrookster - introduceerde in 1992 de Allen Carr-methode in Nederland, na het jaar daarvoor in een training bij Allen Carr in Londen definitief te zijn gestopt. Inmiddels zijn er vijf trainingsbureaus verspreid over Nederland. Eveline de Mooij en haar collega's worden als autoriteit op het gebied van stoppen met roken door het bedrijfsleven regelmatig geraadpleegd om hen met advies terzijde te staan bij het implementeren van rookbeleid. In Nederland hebben inmiddels 19.000 mensen de training bijgewoond.

Onafhankelijk evaluatie onderzoek heeft aangetoond dat de Allen Carr-training het hoogste slagingspercentage heeft in vergelijking met andere hulpmiddelen en cursussen om te stoppen met roken.

Eveline de Mooij is beschikbaar voor een interview en bereikbaar via PR-bureau USP op telefoonnummer 020 42 32 882.

USP PR & Communicatie
Cathelyne Luiting
Postbus 14523
1001 LA Amsterdam
T 020-4232882
F 020-4232862
E cathelyne@usp.nl

Factsheet

Over Allen Carr

De Engelsman Allen Carr was 30 jaar lang een verwoed kettingroker. Ondanks talloze pogingen lukte het hem niet om blijvend te stoppen. Tot die ene, laatste keer dat het wel lukte en het hem, tot zijn grote verbazing, eigenlijk nauwelijks moeite kostte. Analyticus als hij is - Carr is opgeleid als accountant - wilde hij precies weten waarom het ditmaal wel gelukt was. Die analyse vormt de grondslag voor zijn therapie in de vorm van een training van een dagdeel die nu al jaren met groot succes in 22 landen wordt toegepast. Nadat hij deze training ontwikkelde, schreef Allen Carr het boek 'The Easy Way to Stop Smoking', inmiddels in meer dan 20 talen verschenen, waarvan alleen in Nederland al ruim 500.000 exemplaren verkocht zijn. Overigens: de geruchten dat Allen Carr weer zou roken zijn wellicht geestig, maar absoluut niet waar.

De training

De training wordt sinds 1992 in Nederland gegeven en bestaat uit één sessie van circa 5 uur, in een groep van 8 - 10 personen. Tijdens deze bijeenkomst wordt uitgelegd hoe het verslavingsmechanisme werkt en wordt de roker zich bewust van zijn rookgedrag. Aan het eind van de training wordt gezamenlijk de allerlaatste sigaret gerookt, waarna wordt afgesloten met een ontspanningsoefening. De meeste rokers hebben voldoende aan één sessie. Indien nodig zijn er (korter durende) vervolgsessies en is er een telefonische hulplijn, die ook 's avonds en in het weekend bereikbaar is. Erkende Carr-trainers zijn in Engeland opgeleid en allen aangesloten bij Allen Carr's Easyway (International) Ltd. Empirisch onderzoek uitgevoerd door Desan Research Solutions in 2000 bewees dat de Carr-training een hoger succespercentage genereert dan welke andere methode om te stoppen met roken dan ook. De gegevens van dit in Nederland uitgevoerde onderzoek zijn op aanvraag verkrijgbaar. Zie ook: www.allencarr.nl.

Carr voor bedrijven

Ook het bedrijfsleven ontdekt nu de voordelen van een rookbeleid; minder ziekteverzuim, minder productiviteitsverlies, minder irritatie en stress tussen rokende en niet-rokende medewerkers. Voor een succesvolle implementatie van het rookbeleid heeft de organisatie 'Allen Carr Nederland' veel te bieden, zoals deskundig advies en begeleiding van het management, voorlichtingsbijeen-komsten voor het personeel en de mogelijkheid tot individuele begeleiding. Instellingen en organisaties die de Allen Carr-training succesvol binnen hun bedrijf hebben toegepast zijn o.a. ABN-AMRO Bank, Rabobank Nederland, ING, Fortis Bank, ACHMEA/Zilveren Kruis, De Amersfoortse, AMEV, Agis Zorgverzekeringen, CZ-Zorgverzekeringen, Nationale Nederlanden, AXA-Verzekeringen, KLM, Akzo-Nobel, Loyens & Loeff, IBM-Nederland, Sara Lee Household & Bodycare, DSM Resins b.v., FCI/Berg Electronics, DuPont de Nemours, Corus Staal BV, Rotterdams Historisch Museum, Quest International.

Informatie en afspraken

De cursus kost ¤ 250,- het equivalent van circa 60 pakjes sigaretten. Gaat iemand binnen een periode van drie maanden toch weer roken, dan is een volledige geldteruggarantie van toepassing. Het betaalde bedrag wordt volledig gerestitueerd, met als enige voorwaarde dat er tenminste twee vervolgsessies zijn bijgewoond. Vervolgsessies duren ongeveer twee uur en zijn tot een jaar na de training kosteloos. Steeds meer verzekeraars vergoeden de kosten of een deel daarvan. Voor privé-sessies en bedrijfstrainingen gelden aparte regelingen. Praktijken in Nederland:


· Amsterdam: Pythagorasstraat 22, 1098 GC Amsterdam, T: 020 4654665, F: 020 4656682 trainer: Eveline de Mooij, e-mail: amsterdam@allencarr.nl.


· Nijmegen: Van Heutszstraat 38, 6521 CX Nijmegen, T: 024 3603305, F: 084 8841295 trainer: Jacqueline van den Bosch, e-mail: nijmegen@allencarr.nl.


· Rotterdam: Mathenesserlaan 290, 3021 HV Rotterdam, T: 010 2440709, F: 010 2440710, trainer: Kitty van 't Hof, e-mail: rotterdam@allencarr.nl.


· Soest: De Beaufortlaan 22 b, 3768 MJ Soestduinen, T: 035 6029458, F: 0294 281165, trainer: Paula Rooduijn, e-mail: soest@allencarr.nl.


· Groningen: Afspraken tijdelijk via: T: 035 6029458, e-mail: groningen@allencarr.nl.