Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Nw Veluwe


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


21 juli 2004


Onderwerp: politie onderzoekt brandstichtingen.


De politie in Nunspeet is met een onderzoek bezig naar een drietal brandstichtingen die in de Bergakkerweg bij twee woningen hebben plaats gevonden. Tot nu toe gaat het alleen om materiele schade, maar de schrik zit er bij de betrokkenen goed in. Indien mensen informatie voor de politie hebben kunnen zij of 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000 bellen.


Drie brandstichtingen bij twee woningen houdt de betrokkenen van de Bergakkerweg in Nunspeet behoorlijk bezig. In de nacht van 30 juni omstreeks 02.00 uur ging een houtopslag achter een woning in vlammen op. De brandweer moest in actie komen en bluste het vuur. Ook een deel van de dakrand van de woning liep schade op.


Op donderdag 15 juli ontstond bij dezelfde woning brand. De bewoners werden rond 06.45 uur wakker en zagen, dat de volière naast het huis in brand stond. Gelukkig kon men met de tuinslang het vuur zelf doven. Er was geen technische oorzaak voor de brand en ook nu werd de politie geïnformeerd over het incident.


Op maandag 19 juli ontdekte iemand die de woning van vakantiegangers in dezelfde straat onder zijn hoede had, dat er brand was gesticht bij een raam aan de achterzijde van die woning.
Gelukkig had het vuur niet doorgezet en de schade bleef dan ook beperkt. Een dochter deed namens zijn ouders aangifte van brandstichting.


De politie heeft de zaak inmiddels in onderzoek en roept eventuele getuigen contact met haar op te nemen.


Einde bericht.

---- --