Ingezonden persbericht

Nu online: tv op je pc

Grootste en makkelijkste portal voor Nederlandse WebTV

AMERSFOORT, 20040721 -- Het Nederlandse tv-aanbod op Internet is sinds deze week makkelijker toegankelijk dan ooit. De website www.tvopjepc.nl bespaart de moeite van het zoeken naar de uitzending die je hebt gemist of nog eens wilt zien. Via een heldere en overzichtelijke structuur klik je heel makkelijk je favoriete programma op je monitor. De website biedt nu al méér dan 700 links naar tv-programma's en -series in diverse genres. Binnenkort zijn het er enkele duizenden. Het aanbod wordt dagelijks geactualiseerd en uitgebreid.


Met de opmars van snelle internetverbindingen (kabel en ADSL) groeit het aanbod van streaming video op het worldwide web. Vrijwel elke omroep biedt zijn programma's ook op internet aan. Maar het is een heel gedoe om snel te vinden wat je zoekt. Sinds deze week is dat voorbij. Yellow Lemon Tree, een nieuw en verfrissend mediabureau in Amersfoort, maakt het beschikbare aanbod makkelijk toegankelijk via www.tvopjepc.nl. Het is geen zoekmachine, maar bespaart een tijdrovende zoektocht. Je kunt snel selecteren, op alfabet of op genre, of direct naar je favoriete tv-programma of -serie gaan. Slechts een paar muisklikken verwijderd van tv on demand. En ook het Nederlandse teletekstaanbod is direct beschikbaar.

Het huidige aanbod is qua genre gerubriceerd in: nieuws en actualiteiten, amusement, cultuur en muziek, wetenschap en natuur, diversen. Daaronder bevinden zich diverse subrubrieken. Een voorlopige indeling, die over enige tijd nóg gebruiksvriendelijker wordt gemaakt op basis van voortdurende metingen van favoriete programma's. De meest bezochte rubrieken staan dagelijks in een aanklikbare 'Top 5' op de openingspagina. Net als de uitnodiging om (nog) ontbrekende favorieten te melden.

Naast directe toegang tot tv-programma's biedt de nieuwe website relevante extra informatie. Alle programma's zijn voorzien van een korte omschrijving en de kijkwijzerpictogrammen staan erbij (mits beschikbaar). Daarnaast zijn er links naar omroepen en omroepbladen, naar tv-games en het bijwonen van uitzendingen. En er is een tv-shop, waar een veelheid aan media direct kan worden besteld, inclusief de nodige aanbiedingen. Nieuwe opties worden frequent toegevoegd.

De uitzendingen (videostreams) worden vrijwel allemaal aangeboden voor Real Player® en Windows Media Player® , zowel voor smallband als breedband. Er is een uitgebreide supportpagina voor informatie over en het downloaden van de nieuwste versies van deze mediaplayers.

Yellow Lemon Tree beschikt niet zelf over de uitzendingen. Tvopjepc.nl is een zgn. portal site voor tv-programma's, zoals bijvoorbeeld kranten.com direct toegang biedt tot het beschikbare nieuws in de Nederlandse dagbladen. Steeds meer omroepen zetten hun uitzendingen online. Dat is héél veel. En elke dag méér. Maar nu makkelijker toegankelijk dan ooit.


Amersfoort, 20 juli 2004.

Yellow Lemon Tree
Soesterweg 22, 3812 BA Amersfoort
T 033 461 82 89
F 033 461 91 95
E lemon@ylt.nl




Ingezonden persbericht