Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Brit Ian Huntley geeft moord op Jessica (10) toe

De vader van de Britse kindermoordenaar Ian Huntley heeft tegenover de krant Daily Mirror verklaard dat zijn zoon de moord op het 10-jarige meisje Jessica Chapman bewust heeft gepleegd. Huntley, die eind vorig jaar werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op Jessica en haar schoolvriendin Holly Wells, zou de moord tegenover zijn ouders hebben toegegeven .

De dood van de vriendinnetjes uit Cambridgehire in augustus vorig jaar veroorzaakte grote opschudding in Groot-Brittannië. De gewezen schoolconciërge bracht Holly en Jessica in het dorpje Soham bij Cambridgeshire om het leven. Hij dumpte de lichamen van de meisjes in het naburige Suffolk.

Tijdens de verhoren van Huntley kwam aan het licht dat hij in het verleden al verschillende keren beschuldigd was van seksueel misbruik van minderjarigen. Vrienden en kennissen van de Brit beschreven hem als een humeurige, dominante man. Tijdens het proces kwam aan het licht dat Huntley Holly en Jessica naar zijn huis lokte, al dan niet met een seksuele motivatie, en dat hij hen vermoordde toen zijn plan niet scheen te lukken. Koelbloedig vernietigde hij vervolgens de bewijsstukken, dumpte hun lichamen, verbrandde hun kleren en maakte zijn huis en wagen uitvoerig schoon.

Huntley gaf tijdens het proces toe dat de meisjes in zijn huis stierven en dat hij hun lichamen in Suffolk dumpte, maar omschreef dit alles als een ongeval. Volgens Huntley zou Holly gestorven zijn nadat ze in zijn badkuip was gevallen en verstikte hij Jessica zodat ze zou ophouden met schreeuwen.


---


---

Laatst gewijzigd: 21-07-2004