VVD



Nieuws

21 jul 2004 - VVD wil opheldering voor bewoners van recreatiewoningen

Van VVD Tweede-Kamerfractie

VROM-woordvoerster Jelleke Veenendaal (VVD) wil dat er op zeer korte termijn duidelijkheid komt betreffende het permanent bewonen van recreatiewoningen. Veenendaal doelt dan vooral op gemeenten en provincies die een inventarisatie moeten houden van het aantal permanent bewoonde recreatiewoningen.

De VVD-Tweede-Kamerfractie is daarom ook verheugd dat minister Dekker een dringend beroep doet op de provincies en gemeenten om snel duidelijkheid te verschaffen. Juist als deze partijen meewerken met de inventarisatie zal de onzekerheid bij een groot aantal betrokken bewoners afnemen. ,,Het is namelijk in het belang van de bewoners zelf dat ze snel een definitief oordeel krijgen over de rechtmatigheid van hun woonsituatie'', zegt Veenendaal.

Onrechtmatige bewoning moet volgens de VVD worden tegengegaan. In 2003 is het beleid al grotendeels opgerekt waardoor gemeenten middels bestemmingsplanwijzigingen en persoonsgebonden beschikkingen recreatiewoningeigenaren toestemming kunnen geven voor permanente bewoning. Om deze maatregel optimaal toe te passen is een totaaloverzicht van de situatie nodig.