Politie Amsterdam-Amstelland

Vrouw grijpt in bij bankoverval
21-7-2004. Vanmorgen rond negen uur overvielen twee mannen een bank aan het Wilhelminaplantsoen in Diemen. Een gewapende man die geld eiste verraste een medewerkster vlak na het openen van de bank. Met buit verliet hij vervolgens het pand via het dak.

De bankrover rende naar een gereedstaande motor, bestuurd door een tweede dader. Een getuige aarzelde geen moment toen de gewapende overvaller haar tegemoet kwam. Zij pakte de man vast. De verdachte sloeg de vrouw echter met het vuurwapen in haar gezicht, waardoor zij hem los moest laten. Zij werd met gezichtsletsel overgebracht naar een ziekenhuis. De daders zijn voortvluchtig.
Jongens gearresteerd wegens drugshandel

21-7-2004. Dinsdagmorgen werden op het Bijlmerplein twee jongens van 16 en 18 gearresteerd wegens handel in drugs. Een derde verdachte kon ontkomen. Een van de drie mannen probeerde nog tevergeefs een zakje met verdovende middelen te verstoppen in een plantenbak. Het zakje bevatte 15 bolletjes cocaïne.

---


---

Arrestatieteam pakt gewapende man op

21-7-2004. Het arrestatieteam pakte dinsdagavond een 38-jarige man op in zijn woning in de Sumatrastraat nadat hij met een vuurwapen had lopen zwaaien. De politie kwam de man op het spoor nadat in een snackbar was gezien dat hij een wapen in zijn broeksband had.

Getuigen wisten vervolgens te vertellen dat de man een woning was binnengegaan. Daar stond hij voor het raam met een vuurwapen. De omgeving werd meteen afgezet en het arrestatieteam werd opgeroepen, waarna de aanhouding plaatsvond.

---

Getuigen gezocht: steekpartij Vondelpark

21-7-2004. De wijkteamrecherche van bureau Koninginneweg is op zoek naar getuigen van een steekpartij in het Vondelpark waarbij een 50-jarige man ernstig gewond raakte. Dankzij alert optreden van een omstander overleefde het slachtoffer zijn verwondingen.

Het voorval vond plaats op woensdagvond 26 mei rond half acht in de buurt van de grote vijver, nabij het herdenkingsmonument van Kerwin Duijnmeijer.

Signalement dader

vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst

leeftijd ongeveer 28 tot 38 jaar

mogelijk luisterend naar de naam 'Sagbi'

mager postuur

petje

spijkerjas

oranje shirt

witte sportschoenen

dikke, beschadigde vingers

tatoeages op armen en benen

sprak slecht Nederlands

opoefiets

Bent u getuige geweest of heeft u andere informatie over deze zaak, bel dan met de recherche van bureau Koninginneweg via: 0900-8844.
---

Posthengelaars actief in Zuidoost

21-7-2004. De laatste tijd komen er bij de politie in Amsterdam-Zuidoost weer veel meldingen binnen van mensen bij wie post uit de brievenbus is verdwenen. Het gaat dan meestal om bank- en/of girobescheiden.

De gegevens uit deze documenten worden doorgaans gebruikt om het rekeningnummer en de identiteitsgegevens te bemachtigen. Met deze gegevens wordt vaak een nieuwe pinpas aangevraagd of wordt via telefonisch bankieren geld van de rekening van de gedupeerde afgeboekt.

Donderdag 15 juli werd in de omgeving van Kleiburg een 30-jarige man gearresteerd die werd betrapt bij het leeghalen van brievenbussen. Hij bleek in het bezit van valse sleutels en had op meerdere adressen post weggenomen. De verdachte werd in verzekering gesteld en is inmiddels voor de officier van justitie geleid.