Symantec vereenvoudigt migratie van pc-data en gebruikersinstellingen

Symantec

Leiden, 21 juli, 2004 -

Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC), wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, heeft Symantec Client Migration 3.0 op de markt gebracht. Dit is een gebruiksvriendelijke oplossing die de kosten van pc-migratie en de downtime van gebruikers reduceert. Symantec Client Migration 3.0 biedt organisaties een kosteneffectieve oplossing die het migratieproces stroomlijnt door zoveel mogelijk van de repetitieve taken te automatiseren.

Symantec Client Migration 3.0 biedt een volledig geautomatiseerde, script-gebaseerde migratiedienst, Symantec AutoMigrate. Verder beschikt het product over een webgebaseerde interface waarmee gebruikers hun eigen migratietaken en applicatie-updates uit kunnen voeren vanaf hun eigen desktop. Gebruikers kunnen daardoor in een vertrouwde omgeving het gebruiksvriendelijke migratieproces doorlopen, zonder dat ze een extra client hoeven te installeren.

De veilige migratie-oplossing werkt op basis van een gecentraliseerd beheerplan. Het product ondersteunt domein-authenticatie via Windows om de authenticatie van gebruikers binnen een domein af te handelen. Alle bestanden kunnen worden beheerd met van encryptie voorziene data-transmissie zodat het vervoer van de data maximaal is beveiligd. Symantec Client Migration biedt daarnaast ook vier niveaus van toegangsrechten voor extra databeveiliging.

Symantec Client Migration bevat verschillende componenten en eigenschappen die zijn ontworpen om het migratieproces te versnellen en de beheerskosten te verlagen door repetitieve taken te automatiseren:

* Symantec Migration Server De Symantec Migration Server vormt de kern van de Client Migration-applicatie. Het draait op een dedicated computer en verwerkt alle migratiebronnen, client-logins en data-opslag. De Symantec Migration Server slaat ook alle door de beheerder ingestelde migratieregels op en controleert zowel de door gebruikers zelf uitgevoerde processen als het Symantec AutoMigrate-proces.


* Symantec Migration Control Center Een centrale beheerconsole die systeembeheerders de mogelijkheid biedt om migratieprojecten te configureren en organiseren. Regels en richtlijnen voor de migratie kunnen op eenvoudige wijze worden vastgelegd en de systeembeheerder kan selecteren wat toegevoegd of juist weggelaten wordt in het softwarepakket van gebruikers. Ook kunnen begeleidende taken worden uitgevoerd zoals het initialiseren van de Symantec AutoMigrate-functie.


* Symantec Migration Client De Symantec Migration Client kan op twee manieren gebruikt worden om een pakket te creëren waarin de applicatie-instellingen, systeeminstellingen en de data van de broncomputer van één gebruiker zijn opgenomen. Dat pakket is dan op te slaan op de Symantec Migration Server en over te hevelen naar een ander systeem. Die taak kan de eindgebruiker op interactieve wijze uitvoeren, maar ook via een script dat de systeembeheerder heeft ontwikkeld voor de Symantec AutoMigrate-functie. De Client bevat een webgebaseerde interface en een Active X-control die de client-pc automatisch download wanneer de gebruiker inlogt op de Symantec Migration Server.


* Symantec AutoMigrate Een tool waarmee systeembeheerders het migratieproces kunnen automatiseren en pakketten kunnen creëren, herstellen en verwijderen op de client-systemen. Symantec AutoMigrate wordt uitgevoerd zonder interface en zonder input van de gebruiker. De tool is te draaien vanaf de command line of in een ontwikkelomgeving voor scripts.


* Package Een verzameling van gebruikersdata, systeem- en applicatie-instellingen van een bronsysteem, die samen te stellen is met de Symantec Migration Client. Een dergelijk pakket is op te slaan als één bestand op het netwerk of in de Client Staging Area wanneer Symantec Ghost 8.0 wordt gebruikt. Symantec Client Migration integreert met Symantec Ghost 8.0 om de Client Staging Area te benutten, wat een lokale opslagmogelijkheid biedt op het systeem van de gebruiker zodat de opslag- en bandbreedtebelasting van het netwerk minimaal is.


* Symantec AutoInstall Een applicatie die de systeembeheerder in staat stelt zichzelf uitvoerende bestanden te ontwikkelen van applicaties, patches en hot-fixes voor installatie binnen het netwerk.

Beschikbaarheid en verkooppunten
Symantec Client Migration 3.0 is per direct verkrijgbaar. Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op: http://www.symantec.nl/partners_nl

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.nl

---

Mascha Monasso
Symantec Corporation

+31 (0)71 408 3188
mmonasso(at)symantec.com