Persberichten regio 21/07

's-Hertogenbosch 21-07-2004

MAN GEWOND NA AANRIJDING DOOR MIST

Vlijmen In de nacht van dinsdag op woensdag is een 30-jarige automobilist uit Helvoirt op de Vliedbergweg in Vlijmen met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden en gewond geraakt. De man miste door de dichte mist een bocht in de weg en kwam via een betonnen paaltje tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De man liep verwondingen op in zijn gezicht en heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. De auto liep zware schade op.

VERDACHTE AANGEHOUDEN IN GESTOLEN AUTO

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag hebben surveillerende agenten op de Voltastraat in s-Hertogenbosch een 33-jarige Hagenees aangehouden voor het rijden in een gestolen auto. De man reed weg met zijn auto toen de politie hem wilde controleren. Bij navraag bij de meldkamer bleek dat de auto waarin de man reed, in de nacht van 5 op 6 juli aan de Buitenhaven in s-Hertogenbosch gestolen was. De verdachte bracht de auto tot stilstand en rende weg. Een agent liep echter sneller en hield hem aan. De verdachte is ingesloten.

INGESLOTEN VOOR EIGEN VEILIGHEID

s-Hertogenbosch Dinsdagavond hebben agenten een 40-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats voor zijn eigen en andermans veiligheid ingesloten. De man lag al geruime tijd op de Maijweg in s-Hertogenbosch tussen een paar fietsen op de grond en was nauwelijks aanspreekbaar. Hij was onder invloed van drugs. Hij is ingesloten.

JONGENS AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL POSTSTUKKEN

s-Hertogenbosch Dinsdag-en woensdagmorgen zijn een 14-jarig-en 15-jarig Bosschenaartje aangehouden als verdacht van diefstal van poststukken. Het tweetal wordt ervan verdacht op woensdag 14 juli jl. op de Vorrinklaan in s-Hertogenbosch een poststuk uit een fietstas van een postbode te hebben gestolen. De politie onderzoekt of het tweetal zich vaker schuldig heeft gemaakt aan deze praktijken. De afgelopen maand is enkele malen eerder aangifte gedaan van vermissing van poststukken. Bij één van de diefstallen is een MP-3 speler buitgemaakt.

BEELD VERNIELD

Schijndel Dinsdag is aangifte gedaan van vernieling van een kunstwerk in de voortuin van een huisartsenpraktijk aan de Schijndelseweg in Sint Michielsgestel. In de nacht van vrijdag op zaterdag vernielden onbekenden een bronzen beeld voorstellende twee mensenhoofden op een standaard. Eén bronzen hoofd is door de vandalen afgebroken en meegenomen. Het kunstwerk is gemaakt door de Vughtse kunstenares Renée van Leusden en was een cadeau van patiënten aan de huisarts voor zijn 25-jarig huisartsenjubileum. De politie verzoekt eventuele getuigen die iets over de vernieling van het beeld kunnen vertellen zich te melden bij politieteam Schijndel via telefoonnummer 0900-8844.

WIELRENNER GEWOND

Boxtel - Woensdagmiddag is een 44-jarige wielrenner uit Sint Michielsgestel gewond geraakt bij een aanrijding op de Mijlstraat in Boxtel. Voor de man reed een 69-jarige automobilist uit Boxtel, die terhoogte van de van Salmstraat af moest remmen. De wielrenner kon niet meer tijdig remmen en reed achterop de auto en kwam ten val. De man is met een flinke hoofdwond per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch.

ONDER INVLOED

Vught - In de nacht van dinsdag op woensdag is een 23-jarige automobilist uit Vught op het Moleneindplein in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

Sint Oedenrode Dinsdagmiddag is een 14-jarige jongen uit Sint Oedenrode bij een drogisterij aan de Kofferen in zijn woonplaats betrapt op diefstal van een pakje shag. De jongen kon na verhoor weer naar huis.

VERDACHTEN AAN DE HAAL MET GEVONDEN PORTEMONNEE

Sint-Oedenrode Dinsdagavond zijn een 46-jarige man uit Sint-Oedenrode en een 15-jarige jongen uit die plaats er vandoor gegaan met het geld uit een portemonnee. Zij troffen de portemonnee aan in een telefooncel aan de Federikstraat in hun woonplaats. Een 38-jarige Pool bleek de portemonnee met ongeveer 90,= te zijn vergeten, waarna het tweetal er met het geld vandoor ging. Aan de hand van getuigenverklaringen konden de twee in hun respectievelijke woningen worden aangehouden. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

VERKEERSOVERTREDER NEGEERT STOPTEKEN

Sint Michielsgestel Dinsdagmiddag heeft een 21-jarige automobilist op de Dooibroek in Sint Michielsgestel een paar maal een stopteken genegeerd. Agenten zagen dat de man in zijn rijdende auto zat te telefoneren en geen autogordel droeg. Zij gaven hem enkele keren tevergeefs een stopteken. Op een gegeven moment begon de man kennelijk opzettelijk te slingeren en remde hij een paar maal krachtig. Uiteindelijk bracht hij zijn auto tot stilstand. De verdachte was door het dolle heen en schold de agenten de huid vol. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Met een paar bekeuringen op zak is hij na verhoor heengezonden.

DIEF AANGEHOUDEN

Dinsdagochtend is aan de Walravenstraat in Uden een 20-jarige man uit Uden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor ingebroken te hebben in twee schuurtjes aan de Saxofoonstraat. Hierbij is onder meer een crossfiets gestolen, die inbeslaggenomen is.

AANGEHOUDEN NA BELEDIGING

Uden Aan de Drossaard in Uden is dinsdagavond een 43-jarige vrouw uit Uden aangehouden wegens belediging van politie-ambtenaren. De politie was ter plaatse na een melding van overlast die door de vrouw veroorzaakt zou worden. Zij schold hen uit, waarop zij is aangehouden.

AANHOUDING NA BEDREIGING

Oss Op de openbare weg van de Ruwaardsingel in Oss heeft de politie dinsdagavond een 18-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor in zijn ouderlijke woning elders in Oss zijn ouders te hebben bedreigd met een kruisboog en een mes. De man is ingesloten.

ZWAARGEWOND IN AUTO IN WEILAND

Ravenstein - Dinsdag aan het eind van de middag is op de A50, net voor de afslag Ravenstein, een 36-jarige Duitse automobilist uit Munchen gewond geraakt. Vermoedelijk is de man in de auto onwel geworden waardoor hij zijn auto niet onder controle had. Hierdoor is hij in de linkerberm terechtgekomen en heeft de vangrail geraakt. Hij heeft getracht weer op de weg te komen, waardoor hij in een slip is geraakt. Vanaf de linkerkant van de weg is hij slingerend in de berm aan de rechterkant terechtgekomen. Bij het slingeren heeft hij een auto van een 51-jarige Noorse bestuurder geraakt, waarbij materiële schade is ontstaan. De auto van de Duitser is naar beneden gereden en over de sloot in een weiland tot stilstand gekomen. De auto is over de kop gegaan; hij was rondom beschadigd. De man zat bekneld in zijn auto en is bevrijd door de de brandweer, ambulance en personeel van de traumaheli. De brandweer had een brug over de sloot gebouwd om het slachtoffer naar de weg te brengen; deze sloot lag tussen de weg en het weiland. Het slachtoffer is overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.De rechterrijstrook is enige tijd afgesloten geweest. Tijdens het bevrijden van het slachtoffer ontstond er een file. Een bestuurder van een auto die hierbij over de vluchtstrook reed, is hiervoor bekeurd.

AANGEHOUDEN MET DRANK OP ACHTER HET STUUR

Oss Aan de Julianasingel is door de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 22-jarige man uit Heesch aangehouden die met drank op achter het stuur zat. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt.